Moskisvet.com
ideje za izlet z motorjem

Slovenija

Šest idej za motoristične izlete

David Stropnik, N.J.
15. 06. 2018 09.36
0

Čeprav Slovenija ponuja veliko zanimivih, slikovitih cest, večina motoristov vztraja na peščici najbolj znanih, kot so Planinske ride, Ljubelj, morda še Kalce in Kočevje ...  Zato smo se odločili vsak teden predstaviti eno alternativno enodnevno turo, ki jo je seveda mogoče v počasnejšem tempu podaljšati na dan ali dva.

Vsako področje Slovenije (in nam bližnje tujine) bo tako dobilo svoj »krog« s startom in ciljem v enem od večjih slovenskih mest. Prav vsaki 'turi' se je mogoče seveda  priključiti tudi iz Ljubljane.

Izbor je kombinacija razgibanosti ovinkov, slikovitosti pokrajine in zanimivosti ob poteh, pa tudi ne preveliki prometni obrmenjenosti. Da bo volk sit in koza cela, so seveda v te ture vključeni tudi vsi (zgoraj omenjeni in še nekateri drugi) najpriljubljenejši motociklistični odseki, predvsem pa veliko zanimivih in 'zanemarjenih' odsekov slovenskih cest. Načeloma so ceste izbrane tako, da ne vključujejo makadamskih odsekov in so tako primerne za vse motoriste. 

Sledite nam, kmalu bomo objavili prvo turo! Obljubljamo, da bo več kot le zanimiva!

1. del: Julijske Alpe s startom v Kranju
1. del: Julijske Alpe s startom v Kranju FOTO: David Stropnik

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470