Moskisvet.com
Homer avtomobil - 1

Visoki obrati

S to kripo nameravajo zmagati v LeMonsu?!

A.M.
01. 07. 2013 08.21
8

Saj ni res, pa je! Nenavadni avtomobil iz priljubljene risane serije bo nastopil na vztrajnostni dirki za 24 ur LeMonsa. Bodo tri troblje in posebna komora za otroke dovolj za zmago?

Izvirnik ...
Izvirnik ... FOTO: YouTube
Da ne bo pomote – dirka nima nikakršne povezave z vztrajnostjo dirkaško preizkušnjo za 24 ur Le Mansa. Gre za vztrajnostne preizkušnje po cestah ZDA, kjer bolj za šalo kot zares nastopajo povsem običajni smrtniki po skorajda povsem neobičajnih pravilih:
- avtomobil ne sme presegati vrednosti 400 evrov
- ’dirkalnik’ mora biti registriran, imeti mora štiri kolesa
- organizator lahko ob koncu preizkušnje odkupi vsak udeleženi dirkalnik po ceni 400 evrov
- prekletstvo ljudstva: izglasovani dirkalnik je uničen med samo preizkušnjo
- avtomobil mora biti opremljen z varnostno kletko, gasilnim aparatom, dirkalnimi varnostnimi pasovi in sedežem, voznik pa mora uporabljati ognjevarna oblačila in ustrezno čelado.
... in prava replika ...
... in prava replika ... FOTO: YouTube


Štartnina znaša 400 evrov, med preizkušnjami so tekmovalci deležni bolj ali manj nenavadnih kazni, kot so ogromne kovinske silhuete domačih živali, ki jih tekmovalcem privarijo na streho in s tem povečajo zračni upor, za posamezne prekrške vas oblečejo v rožnato spodnje perilo in zaprejo v vroč šotor, kjer je potrebno pojesti stare sendviče s suho salamo, ali na pokrov motorja napisati dolgo ljubezensko pismo svoji najdražji.

Še bolj nenavadne so nagrade:
- najhitrejši prejme 1.000 evrov v kovancih za en cent
- nagrada za vozilo, ki konča dirko kljub temu, da nikakor ni v takšnem stanju, znaša 1 evro več, kot nagrada za najhitrejšega
- obstajajo še številne nagrade v slogu: najbolj junaško popravilo, zaj... so me, nevarna domača tehnologija in najbolj ali najmanj grozna ’kripa’.

Prvenstvo sestavlja okoli dvajset preizkušenj, letošnje v mestu Buttonwillow pa se bo udeležil tudi dirkalnik Homerja Simpsona. Opremljen je s tremi hupami – ker jih v paniki vedno težko najdeš – ki trobijo v ritmih ’La kukarače’, ločeno komoro za otroke, opremljeno z lisicami in nagobčniki, ogromnimi držali za kozarce, bizarnimi zračnimi usmerniki in kičastim oblazinjenjem. Pod kožo se dejansko skriva ostarela bavarska ’trojka’.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470