Moskisvet.com
S hibridnim audijem do zmage na dirki 24 ur Le mansa - 4

Visoki obrati

S hibridnim audijem do zmage na dirki 24 ur Le Mansa

M.J.
18. 06. 2012 14.13
2

Letošnjo dirko 24 ur Le Mansa je zaznamoval prav poseben jubilej, saj je bila ta že 80. po vrsti. Tokrat je prva tri mesta zasedel Audi, zmagala pa je ista posadka, ki je dirko osvojila tudi v lanskem letu.

Zmagovalno ekipo so sestavljali Nemec Andre Lotterer, Švicar Marcel Fässler in Francoz Benoit Treluyer, ki so v 24 urah prevozili 378 krogov. Drugouvrščena je bila dansko-italijansko-britanska posadka Tom Kristensen-Dindo Capello-Allan McNish, ki je za vodilnimi zaostala za krog. Tretje mesto so zasedli Nemec Mike Rockenfeller, Britanec Oliver Jarvis in Italijan Marco Bonanomi, in sicer s tremi krogi zaostanka.

Zmagovalno ekipo so sestavljali Nemec Andre Lotterer, Švicar Marcel Fässler in Francoz Benoit Treluyer.
Zmagovalno ekipo so sestavljali Nemec Andre Lotterer, Švicar Marcel Fässler in Francoz Benoit Treluyer. FOTO: Reuters
Audi je z osvojitvijo prvih treh mest pokazal svojo premoč pred ostalimi tekmeci. Prav tako pa se je uporaba hibridnega dizelskega dirkalnika (ki so ga na dirkah uporabili prvič) izkazala kot velika prednost. Nad moštvenim uspehom pa je bil navdušen tudi vodja Audijevega športnega programa Wolfgang Ullrich: "To je res velika zmaga. Takšno dirko lahko človek doživi samo tukaj, v Le Mansu."
Nad moštvenim uspehom pa je bil navdušen tudi vodja Audijevega športnega programa Wolfgang Ullrich: "To je res velika zmaga. Takšno dirko lahko človek doživi samo tukaj, v Le Mansu."
Nad moštvenim uspehom pa je bil navdušen tudi vodja Audijevega športnega programa Wolfgang Ullrich: "To je res velika zmaga. Takšno dirko lahko človek doživi samo tukaj, v Le Mansu." FOTO: Reuters
Od letošnje dirke pa so si veliko obetali tudi pri Toyoti, ki se je po 13 letih ponovno vrnila na dirkališče Circuit de la Sarthe. Toda na koncu so ostali brez uvrstitve, saj se nobenemu od dveh dirkalnikov ni uspelo pripeljati do cilja.
S hibridnim audijem do zmage na dirki 24 ur Le mansa - 1
S hibridnim audijem do zmage na dirki 24 ur Le mansa - 1 FOTO: Reuters

Posadka z Anthonyjem Davidsonom, v njej sta bila še Sebastian Buemi in Stephane Sarrazin, je doživela hudo nesrečo. Davidson je v 83. krogu v soboto zvečer ob poskusu prehitevanja enega od tekmecev v ferrariju iz šibkejšega tekmovalnega razreda trčil z njim, nato pri veliki hitrosti z dirkalnikom poletel v zrak, silovito treščil na tla in se nato zaletel še v zaščitno ograjo. Na srečo jo je glede na okoliščine trčenja odnesel kar dobro, zaradi dveh poškodovanih vretenc so ga sicer prepeljali v bolnišnico, na stezo pa je za uro in pol zapeljal varnostni avto, da so popravili poškodovano ograjo. Nesreča pa se je dobro razpletla tudi za drugega udeleženca Piergiuseppeja Perazzinija, ki je iz prevrnjenega ferrarija nepoškodovan zlezel sam.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369