Moskisvet.com
pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 1

Visoki obrati

Pnevmatike bodo v prihodnosti videti takole!

N.J.
10. 03. 2016 08.08
1

Avtosalon v Ženevi je letos ponudil tudi nekaj novosti na področju pnevmatik. Ameriški proizvajalec pnevmatik Goodyear je predstavil sferično pnevmatiko Goodyear Eagle-360, ki je okrogla!

pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 1
pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 1 FOTO:

Kot je mogoče razbrati že iz samega poimenovanja, je pnevmatika Goodyear Eagle-360 izdelana v obliki krogle. Namenjena je avtonomnim avtomobilom, ki naj bi v bližnji prihodnosti postali povsem enakovredni tradicionalnim vozilom. Do leta 2035 naj bi jih po nekaterih raziskavah prodali okoli 85 milijonov.

pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 3
pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 3 FOTO:

Nova okrogla pnevmatika naj bi omogočala bolj preprosto manevriranje, predvsem naj bi bilo veliko manj težav z bočnim parkiranjem, obračati bi bilo mogoče vozilo skorajda na mestu ... Da bi lahko okrogla pnevmatika sploh izpolnjevala vsa pričakovanja (obračanje na mestu ipd.), so morali pri Goodyear poiskati tudi način pritrditve pnevmatike, ki bi to omogočal. Kot so pojasnili pri podjetju, pnevmatika fizično sploh ne bo pritrjena na vozilo, temveč bo povezana s pomočjo magnetnega polja, kar pomeni, da bi bilo med vožnjo tudi manj hrupa, vzmetenje pa bi vse skupaj postavilo na novo raven.

Tekalna površina je opremljena s posebnim vzorcem, ki pripomore k lažjemu odvajanju vode in drastično zmanjšuje možnost akvaplaninga. Stik s podlago naj bi bil neprimerljivo boljši kot pri običajni pnevmatiki. Podobno kot morska spužva, naj bi bila tudi nova sferična pnevmatika v suhih razmerah čvrstejša, v mokrih pa naj bi postala bolj mehka.

pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 2
pnevmatike Goodyear Eagle-360 - 2 FOTO:

Koncept je ob predstavitvi požel veliko pozitivnih odzivov, kdaj bo lahko postal del resničnega sveta, pa ostaja zaenkrat še odprto vprašanje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470