Moskisvet.com
Facebook

Tehnologija

Bi radi delali na Facebooku? Kliknite sem!

K.Š.
26. 10. 2011 15.41
0

 Podjetje, ki ga vodi Mark Zuckerberg spet išče programerje, ki pa znajo nekaj več. Nista pomembna le življenjepis in delovne izkušnje, temveč tudi iznajdljivost ... S klikom na link lahko sodelujemo čisto vsi!

Podjetni Mark išče nove sodelavce!
Podjetni Mark išče nove sodelavce! FOTO: Reuters
Kandidati morajo obvladati nekaj osnovnih zadev – C , Java, Python, Perl, Ruby...

Minil je čas dolgočasnih življenjepisov, ki so si med seboj vsi podobni. Facebook si je zamislil nov sistem iskanja novih delovnih sil. S stranjo Facebook Programming Challenge se lahko vsak preskusi in upa na boljše delovno mesto.
Tudi vi in to kar sedaj. Izobrazba in delovne izkušnje ne štejejo veliko, če ni dovolj znanja. Že v prvem delu 'spletnega preizkusa' mora vsak kandidat odgovoriti na kar nekaj (ne ravno enostavnih) vprašanj.
Pred tem 'kadrovskim' eksperimentom so tudi na Facebooku nove zaposlene iskali s tradicionalnimi prijavami – življenjepis, delovne izkušnje, razgovor in na zadnje preskus znanja.
Vodja kadrovske službe Adam D'Angelo pa se je odločil, da bo ponudil možnost tudi tistim, ki nimajo nekih referenc ali primerne izobrazbe. Ustvarili so torej kviz, v katerem lahko sodeluje čisto vsak.
In če bo kdo od vas izstopal, lahko v nekaj dneh pričakuje klic iz Silicon Valleya in seveda tudi enosmerno letalsko karto.

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479