Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Prihaja prvenstvo v dirkanju z električnimi skiroji

A.P.
11. 07. 2020 06.00
1

Mikromobilnost, ki je skupni imenovalec za prevozna sredstva na električni pogon, je fenomen, ki se je dodobra razpasel po svetu, pri čemer prednjačijo predvsem električna kolesa in seveda e-skiroji. Električni invaziji skirojev se ni mogla izogniti niti Slovenija, ki so jo v zadnjih dveh letih preplavili e-skiroji, ki kmalu dobivajo tudi svoje prvenstvo.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo električni skiroji dobili svoje dirke in prvenstvo. Prvo takšne vrste se bo imenovalo Electric Scooter Championship (tudi eSC oz. eSkootr Championship). Za novonastalim prvenstvom v dirkanju z električnimi skiroji stojita Hrag Sarskissian in Khalil Beschir, med ambasadorji prvenstva pa sta nekdanji dirkač formule ena Alex Wurz in prvak v formuli E Lucas di Grassi.

Pogovor s strokovnjakom za e-mobilnost: vse, kar morate vedeti pred nakupom električnega skiroja
Preberi še
Pogovor s strokovnjakom za e-mobilnost: vse, kar morate vedeti pred nakupom električnega skiroja

Svoj debi bo dirkaška serija doživela leta 2021, potekala pa naj bi v osrčju velikih mest širom sveta. S prvenstvom želijo na eni strani narediti motošport še bolj dostopen in trajnosten, na drugi pa pomagati mestom pri promoviranju mikromobilnosti. Čeprav bodo stroški neprimerljivo manjši od tistih v formuli E, pa bodo vendarle višji od stroška za nakup zmogljivega e-skiroja. Vendarle bo šlo za zunajserijske dirkaške skiroje, ki ne bodo imeli veliko skupnega s cestnimi, ki so bolj ali manj namenjeni prevozu s točke A na točko B. Dirkaški skiroji bodo namreč zmožni hitrosti do 100 km/h in se bodo lahko pohvalili s pospeški, vredni superšportnikov, vozili pa jih bodo lahko zgolj profesionalni dirkači. Kdo bodo ti, še ni znano, prav tako ne, kako bodo videti ekipe, zato pa organizator obljublja različne kategorije. Da bo šlo za atraktivno prvenstvo, priča utopični napovednik v slogu znanstveno-fantastičnega filma Tron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje
Preberi še
Ekskluzivni test: Porsche 718 cayman GT4 clubsport - posebna dimenzija vožnje

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497