Moskisvet.com
Elon Musk

Visoki obrati

Pri Tesli bodo ‘napadli’ Uber

U.K.
02. 11. 2018 10.39
3

Elon Musk je sporočil, da se bodo pri podjetju lotili izdelave samovozečih taksijev in tako ob posel spravili Uber. 

Pri podjetju so pred kratkim prvič po dolgem času zabeležili dobiček, s prodajo njihovih avtomobilov pa so celo presegli prodajo Mercedesa v ZDA. Trenutno delajo na novih modelih, hkrati pa naj bi začeli pripravljati tudi samovozeče taksije. 

Delajo na sistemu, ki bo reševal pse in stekla
Preberi še
Delajo na sistemu, ki bo reševal pse in stekla

Prihodnost
Kot kaže lahko kmalu na cestah pričakujemo nove modele, med drugimi kamion Roadster, Model Y SUV in taksije. Musk je tekom novinarske konference dejal, da bodo izdelali taksi servis, ki bo konkuriral Uberju in Lyftu. Izdelali naj bi floto avtonomnih avtomobilov, ki bi jih stranke poklicale s pomočjo aplikacije. Tej floti bi se eventuelno lahko pridružili tudi lastniki teslinih avtomobilov, ki bi jih lahko posodili, ko jih ne uporabljajo. Nekako po vzoru Airbnb, ki je sicer namenjen za oddajo in najem stanovanj. Tako bi lahko lastniki avtomobilov služili, ne da bi jim bilo potrebno migniti s prstom.  

Kmalu lahko na cestah pričakujemo novo modele.
Kmalu lahko na cestah pričakujemo novo modele. FOTO: Arhiv proizvajalca

Avtopilot
Avtomobili so sicer že zdaj opremljeni s sistemom, ki je neke vrste avtopilot, a gre bolj za asistenco med vožnjo in ne more povsem prevzeti krmila. A to naj bi se spremenilo v bližnji prihodnosti in avtomobili naj bi kmalu vozili samostojno. Ko se bo to zgodilo, bodo ljudje po vsej verjetnosti prenehali kupovati svoje avtomobile, saj bo cenejši prevoz v tovrstnih taksijih. Verjetno ljudje niti ne bodo imeli izpitov. In tega se zavedajo tudi pri Uberju, Googlu in Applu, ki prav tako testirajo svoja samovozeča vozila, saj vsi želijo biti prvi na trgu.

Svoja vozila bodo lahko posodili tudi lastniki.
Svoja vozila bodo lahko posodili tudi lastniki. FOTO: Instagram

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470