Moskisvet.com
Pnevmatike

Visoki obrati

Pri menjavi zimskih pnevmatik z letnimi upoštevajte vremenske razmere

V.H.
20. 03. 2024 04.59
0

V mesecu marcu, natančneje po 15. 3., lahko zamenjamo zimske pnevmatike z letnimi, a vseeno je bolje kot datum upoštevati dejanske razmere na cesti. In kdaj je pravi trenutek za menjavo? Preverite v nadaljevanju.

Menjava pnevmatik v zimske je obvezna, medtem ko se za menjavo v letne lahko odločite glede na vremensko napoved. Namreč tovrstni servis se priporoča, ko se dnevne temperature povzpnejo nekje nad sedem stopinj Celzija. Bistvena razlika med zimskimi in letnimi gumami pa je v trdoti in profilu, kar vpliva tudi na varnost tako v zimskih kot v poletnih mesecih. 

Zimske gume se ob višjih temperaturah ne obnesejo enako dobro kot letne, njihova zavorna pot pa je na razgretem asfaltu daljša. Prav tako se hitreje obrabljajo, še posebej če jih uporabljamo čez vse leto. Torej da bi lahko vozili kar najbolj varno in udobno, upoštevajte vremenske razmere in temu primerno prilagodite tudi pnevmatike. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497