Moskisvet.com
Michael Schumacher

Visoki obrati

Preroški Schumacher je to napovedal že leta 2008

A.P.
09. 04. 2020 10.10
4

Sloviti nemški dirkač Michael Schumacher, ki je še vedno najuspešnejši dirkač v zgodovini formule ena, je že leta 2008 napovedal, kdo je tisti, ki bo porušil njegove rekorde.

Rekordi so zato, da se rušijo, toda Nemec Michael Schumacher je z 91 zmagami in sedmimi naslovi svetovnega prvaka letvico postavil zares visoko in je še vedno najuspešnejši dirkač formule ena vseh časov. A že skoraj 12 let nazaj – oktobra 2008 – je napovedal, kdo bo letvico pomaknil še više, čeravno je bil tedaj svetlobna leta od njegovih dosežkov.

''Schumi'' je že pred ducat leti vedel, kdo lahko ogrozi njegove rekorde.
''Schumi'' je že pred ducat leti vedel, kdo lahko ogrozi njegove rekorde. FOTO: Profimedia
11 stvari, ki jih radi pozabljamo o Michaelu Schumacherju
Preberi še
11 stvari, ki jih radi pozabljamo o Michaelu Schumacherju

V intervjuju za britanski BBC Sport je preroško dejal, da bo Lewis Hamilton tisti, ki bo presegel njegove rekordne dosežke. ''Absolutno,'' je odgovoril na vprašanje, če lahko Britanec osvoji sedem naslovov svetovnega prvaka. ''Ne jaz ne drugi si niso mislili, da lahko presežem Fangia. Pa sem ga. Rekordi so zato, da se rušijo,'' je dejal Schumacher in dal vedeti, da tudi njegovi rekordi ne bodo večni. ''Vem, da se bo to nekega dne zgodilo, a me to ne skrbi, pa najsi me premaga Lewis, Massa ali kdorkoli drug. Lahko bo to nekdo od trenutnih dirkačev, lahko bodoči dirkač, ki bo podiral rekorde. S tem nimam problemov,'' je pojasnil Nemec, ki je v Hamiltonu hitro prepoznal velik talent, ki ga je ta posebej v hibridni dobi znal še kako dobro unovčiti.

Michael Schumacher in Felipe Massa.
Michael Schumacher in Felipe Massa. FOTO: Profimedia
Briatore: ''Hamiltonovi uspehi niso primerljivi s Schumacherjevimi''
Preberi še
Briatore: ''Hamiltonovi uspehi niso primerljivi s Schumacherjevimi''

Hamiltonu je do nadaljnjega lov na Schumacherjeve rekorde preprečila pandemija koronavirusa, zaradi katere se nova sezone še ni začela. Do izenačenje rekorda v skupnem številu zmag 35-letnega dirkača Mercedesa loči le še sedem zmag (84), po številu naslovov prvaka pa je le še za enega zadaj.

Tako blizu, pa vendar tako daleč. Lewis Hamilton ima Schumacherjeve rekorde na dosegu roke.
Tako blizu, pa vendar tako daleč. Lewis Hamilton ima Schumacherjeve rekorde na dosegu roke. FOTO: Profimedia

''Samo poglejte, kaj je storil v tako kratkem času. Takoj se je po robu postavil (dvakratnemu svetovnemu prvaku op. p.) Alonsu in bil velikokrat celo hitrejši od njega – to govori samo zase. Je najboljši? Kaj ni? Je boljši od Felipeja Masse? Treba je upoštevati okoliščine – od zunaj ni vse tako preprosto in razumljivo,'' je pojasnil legendarni ''Schumi''.

Nemec in Britanec leta 2010 v družbi Jensona Buttna in Fernanda Alonsa.
Nemec in Britanec leta 2010 v družbi Jensona Buttna in Fernanda Alonsa. FOTO: Profimedia
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376