Moskisvet.com
Audi

Visoki obrati

Premium znamka bo avtomobilske sedeže izdelovala iz reciklirane plastike

A.P.
29. 02. 2020 06.00
0

Številne avtomobilske znamke okoljsko ozaveščenim kupcem ponujajo vrsto rešitev. V prvi vrsti so tu hibridna vozila oz. vozila na električni pogon. Potem je tu tudi vegansko usnje in podobne rešitve, ki so po meri zavednim kupcem. Svoj edinstveni prispevek k okolju je nedavno predstavil Audi, ki kupcem ponuja prav posebne avtomobilske sedeže.

Audi bo v novi generaciji modela Audi A3 kupcem v naboru dodatne opreme ponudil sedeže, ki so v 89 odstotkih izdelani iz recikliranih plastenk. V prihodnosti želijo sedeže v celoti izdelati iz recikliranih materialov, glavni cilj pa je, da bi z novimi tehnologijami iznašli način, da bi lahko oblazinjene sedeže iz recikliranih materialov po uporabi predelali in uporabili za nove produkte. Sedeži bodo na voljo v različnih barvnih kombinacijah.

Sedeži iz reciklirane plastike.
Sedeži iz reciklirane plastike. FOTO: Arhiv ponudnika

Novi A3 – zasnovan je na platformi MQB Evo – bi morali Nemci predstaviti na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki pa je bil zaradi koronavirusa odpovedan. Kot navaja podjetje iz Ingolstadta, za izdelavo enega sedeža iz reciklirane plastike potrebujejo 45 1,5-litrskih plastenk. Dodali so, da bodo iz reciklirane plastike izdelovali tudi avtomobilske preproge, ki bodo izdelane iz pribl. 65 plastenk.

To barvo avtomobila kupujemo najraje
Preberi še
To barvo avtomobila kupujemo najraje

Audi zagotavlja, da sedeži zaradi iz recikliranega materiala ne bodo nič manj kakovostni in udobni kot tisti iz tradicionalnih materialov.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376