Moskisvet.com
oktoberfest

Visoki obrati

Izbira ni lahka ...

A.M.
29. 09. 2013 08.00
2

Bi raje šli na pivo ali dirko? Alkohol in volanski obroč, kljub zatrjevanju nekaterih ’asov’, nista bila nikoli kaj prida kombinacija. Kaj šele alkohol in profesionalne dirkaške serije, a kot kaže, se Nemci tej tradiciji nekako nočejo odreči.

DTM - 4
DTM - 4 FOTO: Arhiv proizvajalca
Pričeli so se tradicionalni bavarski dnevi piva, prsatih natakaric, bruhanja in ’ubranega’ petja! Svoja vrata, oz. bolje rečeno šotore, je odprl jubilejni 180. Oktoberfest. Pivsko – družabna prireditev vsako leto privabi tako številne ljubitelje piva, kakor tudi mnoge zvezde nemške in svetovne estrade, športnike in politike.

Eno takšnih srečanj je organiziral BMW, ki je za svoje pivsko omizje povabil zveneča športna imena. Prireditve so se tako udeležili nemški ’zimski’ športniki in zvezdniki prvenstva DTM. Drugo uvrščeni v skupnem seštevku Augusto Farfus, Bruno Spengler, Dirk Werner, Martin Tomczyk, Andy Priaulx, Marco Wittmann, Timo Glock in testni voznik Maxime Martin so uživali v dnevu na sloviti ’zelenici’.

’’Preprosto ljubim Oktoberfest. Vzdušje na ’zelenici’ je fantastično in tudi vreme je super, tako da se z vozniškimi kolegi in ostalimi športniki resnično zabavamo. Obenem je to tudi odlična priložnost, da se pred dirko v Zandvoortu še malo sprostimo.’’ je povedal petouvrščeni v prvenstvu, Bruno Spengler. Upajmo le, da fantje ne bodo pregloboko pogledali v kozarce, kot je to storil njihov ameriški kolega.

DTM - 6
DTM - 6 FOTO: Arhiv proizvajalca

Ko je že kazalo, da so ’rock and roll’ časi v dirkaškem športu, ko so se nekateri dirkači po vsakih kvalifikacijah zabavali do jutranjih ur, v nedeljo pa sedli v dirkalnik in ’zmačkani’ pridirkali zmago, mimo, je ameriški dirkač Leslie Charles Hunter dokazal nasprotno. 64-letnik je na letošnji dirki na dirkališču ’Watsonville Ocean Speedway’ vozil nadvse nenavadno. Brezglavo je vijugal po stezi, se zaletaval v ostale dirkače in ni upošteval opozoril vodstva dirke. Organizatorji so poklicali policijo, ti so Leslieja našli v boksih, dirkač pa je imel v krvi 0,8 promila alkohola. Dirkača so aretirali in obtožili vožnje pod vplivom alkohola.
Dirkači so negorljive kombinezone zamenjali za bavarske 'pivske' oprave.
Dirkači so negorljive kombinezone zamenjali za bavarske 'pivske' oprave. FOTO: Arhiv proizvajalca

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414