Moskisvet.com
futuristični transportni sistem Hyperloop

Visoki obrati

Posnetek prve vožnje s Hyperloopom

N.J.
17. 05. 2016 08.07
3

Pri Hyperloop One, uradno znanem kot Hyperloop Technologies, so pretekli teden v Nevadi na severu Las Vegasa prikazali delovanje te napredne tehnologije, ki bi lahko pomenila pravo revolucijo v razvoju potniškega prometa.

Zamisel izumitelja Elona Muska, ki v razvoju tehnologije postavlja nove meje, da bo sodobni transport postal hitrejši in povsem drugačen od obstoječih načinov, se je še nedavno zdela nekoliko bizarna in neverjetna, a je dandanes še kako živa.

Nedavno testiranje je potekalo tako, da so kapsulo po testni progi poslali s hitrostjo nekaj več kot 160 km/h. Proga je dolga nekaj več kot 800 metrov in je nekoliko dvignjena od tal. Do konca leta 2016 naj bi podjetje zgradilo in testiralo tudi kapsulo, progo in računalnik, ki jo bo upravljal.

Sistem Hypeloop bo superhitri sistem za prevoz, ki bo dosegal hitrost do 1200 km/h, njegovo delovanje pa temelji na premikanju posebne aluminijaste potniške kapsule znotraj cevi oz. zračnega predora s stranskimi blažilniki. Nizek zračni tlak v cevi bo omogočal doseganje izjemne hitrosti, razdaljo od Ljubljane do Dunaja pa bi bilo na ta način, recimo, mogoče premagati v manj kot 20 minutah. Cevi, po katerih bodo vozile kapsule, naj bi delovale na sončno energijo, celice pa naj bi hkrati proizvedle več energije, kot jih bo sistem porabil.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492