Moskisvet.com
Porsche panamera stingray GTR 7/25 - 1

Visoki obrati

Porsche panamera stingray GTR 7/25

M.J.
17. 04. 2012 13.47
3

Do začetka prestižnega 2012 Top Marques Monaco dogodka manjkata le še slaba dva dneva, na spletu pa je že moč zaslediti, kaj so za letošnji 'prestiž vseh prestižev' pripravili razstavljavci.

In eno izmed podjetij, ki je vedno prisotno na omenjenem avtošovu je tudi TopCar. Letošnje leto predstavljajo kar nekaj vozil, izmed katerih zagotovo izstopa porsche panamera stingray GTR. Za to priložnost je rusko podjetje vozilo odelo v kombinacijo modre barve in delov iz karbona. Serija bo omejena na zgolj 25 primerkov, omenjena panamera pa je sedma po vrsti. Komplet vsebuje kar nekaj novih delov, ki so po večini izdelani iz karbonskih vlaken in kevlarja. Mednje spadata prednji in zadnji odbijač, podaljšek odbijačev, stranski pragovi in vratni paneli. Kar se tiče notranjosti so to pri TopCaru opremili z dodatki iz karbona in nappa usnja.

Motor iz sebe iztisne približno 514 kW, za predelavo s karbonskimi komponentami bo potrebno odšteti 47.765 evrov.
Motor iz sebe iztisne približno 514 kW, za predelavo s karbonskimi komponentami bo potrebno odšteti 47.765 evrov. FOTO: Arhiv podjetja

Seveda niso pozabili niti na motorno nadgradnjo, vendar pri podjetju niso želeli razkriti, kako globoko so posegli v motorno periferijo. Zaupali so zgolj podatke, da naj bi motor iz sebe iztisnil približno 514 kW. Za omenjeno predelavo s karbonskimi komponentami bo potrebno odšteti 47.765 evrov, medtem ko bo tisto brez karbona potrebno odšteti 41.315 evrov. Čeprav je to kar precejšen znesek, ki ga je potrebno odšteti zgolj za predelavo, je potrebno vzeti v zakup, da se je predelave lotilo eno izmed najbolj priznanih podjetij.

Če pa želite biti v cestnem prometu še varnejši, se prijavite na kviz Faktor varnosti, ki poteka na strani moskisvet.com in osvojite brezplačen tečaj varne vožnje.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417