Moskisvet.com
Poglejte, kako si je 19-letni dirkač rešil kožo - 1

Visoki obrati

Poglejte, kako si je 19-letni dirkač rešil kožo

M. J.
07. 07. 2012 09.47
8

Dino Zamparelli velja za enega izmed drznejših dirkačev v prvenstvu FIA formula 2. Pred nedavnim pa je svoj sloves še dodatno upravičil, ko je v deževnem vremenu izvedel skoraj nemogoč manever.

Na legendarnem belgijskem dirkališču Spa je ob deževnem vremenu komaj 19-letni Zamparelli lovil svoje tekmece, ko se je pred njim nenadoma znašla kolona počasneje vozečih dirkalnikov. Kot prikazuje videoposnetek, je Dinu pri hitrosti približno 240 km/h uspelo izvesti neverjeten manever, se izmakniti preostalim dirkalnikom in še poleg tega ohraniti nadzor nad svojim bolidom, ki je drsel po spolzki travi. Po vsem skupaj se je še vrnil na dirkalno stezo.

Kljub dežju so dirkači po stezi divjali z več kot 240 km/h.
Kljub dežju so dirkači po stezi divjali z več kot 240 km/h. FOTO: YouTube

Posnetek je Zamparelli objavil na YouTubu, kjer pa vsi niso bili navdušeni nad njegovim manevrom. Nekateri mu očitajo, da je spregledal rumeno zastavo, ki opozarja na zmanjšanje hitrosti. Dino pa se brani z besedami: ’’Samo da pojasnim – skupina je že peljala mimo nesreče, zaradi katere so dvignili rumene zastavice, na stezo pa naj bi prišlo tudi že varnostno vozilo. In če pogledate vozilo pred menoj, boste videli, da tudi ta želi ujeti varnostno vozilo. Nato pa je nekdo nenadoma upočasnil na ravnini in vsi so se nagnetli na kupu... "
Komentar nekega uporabnika pa je vse skupaj lepo povzel: "Skoraj umrl, pridobil pa 3 ali 4 mesta. Standardno." Na videoposnetku si poglejte, kako hitro je Dino reagiral in se s tem izognil silovitemu trčenju.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376