Moskisvet.com
uvoz avtomobila

Visoki obrati

Po avto v tujino z narociavto.si

M.S.
20. 12. 2022 08.00
0

Ob nakupu avtomobila v tujini boste morda prejeli določeno dokumentacijo v tujem jeziku. Zagotovite si strokovni prevod s podjetjem Dominatus Digital.

Če ste v tujini našli želeni model in znamko avta, ki bi ga radi kupili in pripeljali v Slovenijo, prepustite celoten postopek strokovni ekipi, ki bo poskrbela za vse podrobnosti. Na spletni strani narociavto.si vam bodo hitro in transparentno uredili uvoz iz Nemčije ali katerekoli od drugih evropskih držav, pri tem pa bo že upoštevan tudi davek na rabljena vozila ter ostali stroški storitev po naročilu. Vse, kar morate storiti vi, je, da izberete avto.

Prevajanje nemščine
Prevajanje nemščine FOTO: Arhiv naročnika

Celoten postopek je v resnici preprost

Na njihovi spletni strani imate obrazec, v katerega vpišete svoje osebne in kontaktne podatke ter vpišete, kakšen avto želite in znesek, ki ste ga pripravljeni plačati. Lahko jih tudi pokličete in se pozanimate o njihovi ponudbi. Za vas bodo poiskali ustrezen avto in vas povprašali glede želene barve, znamke in opreme, če tega niste vpisali v obrazec.

Našli vam bodo vsaj tri avtomobile, ki izpolnjujejo vaše pogoje, tako da boste na koncu izbrali ustreznega. Ravno tako lahko vi sami poiščete želeni avtomobil in jim pošljete podatke ter sliko, oni pa vam bodo uredili vse v zvezi z nakupom in dostavo. Vsak od ponujenih avtomobilov bo poleg natančnih fotografij imel tudi vse navedene podatke glede prejšnjih servisov in tudi glede končne cene do registracije v Sloveniji. V ceno so zajeti vsi stroški, tako da na koncu ne boste neprijetno presenečeni. 

Ko potrdite izbrani avto, se lahko odločite za kreditno odplačevanje, leasing ali pa plačilo z gotovino. Nato pa morate samo še počakati, da vam avto pripeljejo. Običajno traja celoten postopek od potrditve naprej 3 tedne.

Izračun DMV
Izračun DMV FOTO: Arhiv naročnika

Okvirni izračun vseh stroškov za osebne avtomobile

Na spletni strani imate tudi možnost izračuna, ki vam jo ponuja DMV kalkulator, s katerim lahko izračunate okvirne končne stroške do registracije v Sloveniji glede na trenutno veljavni zakon o DMV. Osnova za višino DMV je euro norma motorja, ki je lahko Euro5 ali Euro6 in podobno. Odvisna pa je tudi od količine izpustov CO2, od starosti avtomobila, kot tudi od tega, po katerem merilnem ciklu je bila ta meritev opravljena.

Glede na višino izpustov se nato izračuna tudi pribitek za bencin oziroma dizel. Tako si lahko v tabeli na spletni strani ogledate, koliko znašajo pribitki v evrih za izpust CO2 po merilnem ciklu WLTP ter upoštevajoč vrsto goriva.

Pomoč pri dokumentaciji

Če pri naročanju avtomobila v tujini niste vešči jezika, v katerem so zapisani prejeti dokumenti, se obrnite na strokovnjake pri Dominatus Digital, ki nudijo hitro in kakovostno prevajanje nemščine po ugodni ceni. V primeru, da imate zahtevnejše besedilo, ki zahteva posebno pozornost, se ob naročilu lahko odločite še za lekturo, pri čemer bo lektor natančno pregledal slog in slovnico prevedenega besedila ter ga ustrezno popravil.

Cene navadnih prevodov se začnejo že pri 17,50 evra za avtorsko stran, možen pa je tudi sodni prevod, ki vas bo stal 35,90 evra. Glede na dolžino in zahtevnost besedila je tudi odvisno, koliko časa bo trajalo, da bo besedilo prevedeno. Za vse podrobnosti in natančen izračun končnih rokov in cene se pozanimajte pri ponudniku storitev.

Sponzorirana vsebina 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325