Moskisvet.com
V določenih primerih pride tudi do tisočkrat večje koncentracije trdih delcev kot pri izpuhih.

Visoki obrati

Pnevmatike večji onesnaževalec od izpuhov

A.P.
12. 03. 2020 08.11
0

Ko govorimo o avtomobilskem onesnaževanju, s prstom najprej pokažemo na izpuhe, a v resnici k onesnaževanju še več prispevajo pnevmatike. Študija namreč razkriva, da te lahko zrak onesnažujejo tudi 1.000-krat bolj kot izpuhi.

Ko je govora o avtomobilih in njihovemu ''doprinosu'' k onesnaževanju okolja, (pre)pogosto govorimo le o izpuhih oz. povprečju emisiji ogljikovega dioksida na kilometer. Čeprav tega aspekta onesnaževanja ne gre zanemariti, pa je podatek, da so pnevmatike še večji onesnaževalec kot izpušni sistemi, pomemben z vidika električnih vozil, ki so resda brez emisij, a niso brez ''grehov'', saj zaradi večje mase s pnevmatikami bolj onesnažujejo okolje kot druga osebna vozila.

Pnevmatike k onesnaževanju prispevajo več kot izpuh.
Pnevmatike k onesnaževanju prispevajo več kot izpuh. FOTO: Shutterstock

Specializirano britansko podjetja Emissions Analytics je namreč opravilo specializiran test izpustov trdih delcev pnevmatik. Gre za mikroskopsko majhne delce v trdi ali tekoči obliki, ki so očem nevidni, jih pa lahko vdihavamo, kar lahko vodi v resne zdravstvene težave.

Miti in resnice o pnevmatikah: vse, kar morate vedeti pred nakupom
Preberi še
Miti in resnice o pnevmatikah: vse, kar morate vedeti pred nakupom

Meritve so pokazale, da med vožnjo na pnevmatikah stalno nastajajo trdi delci in da lahko v določenih primerih pride tudi do tisočkrat večje koncentracije le-teh, kot jih v ozračje spušča sodoben avto z motorjem z notranjim izgorevanjem. Do tega prihaja posebej tedaj, ko pnevmatike nimajo pravilne ravni tlaka, ko se vozimo po grobem asfaltu ali gre za pnevmatiko nižjega cenovnega razreda, ki zaradi slabše kvalitete proizvajajo več emisij.

V določenih primerih pride tudi do tisočkrat večje koncentracije trdih delcev kot pri izpuhih.
V določenih primerih pride tudi do tisočkrat večje koncentracije trdih delcev kot pri izpuhih. FOTO: Shutterstock

Pri tem se v ozračje sproščajo smrtonosni mikroskopski trdi delci PM2,5 – gre za fine delci, ki imajo premer manjši od 2,5 mikrometra – ki so velika nevarnost za ljudi, saj škodijo tako srcu, kot dihalom.

Kaj pomenijo oznake na pnevmatikah?
Preberi še
Kaj pomenijo oznake na pnevmatikah?

"Čas je, da se nehamo ukvarjati zgolj s tem, kaj prihaja iz izpušnih cevi avtomobilov, ampak tudi z onesnaževanjem delcev pnevmatik in zavor," je dejal glavni raziskovalec pri Emissions Analytics Richard Lofthouse. 'Neizpušne' emisije (t.i. Non Exhaust Emission oz. NEE) naj bi danes predstavljale že veliko večino emisij pri transportu. Primarni delci iz prometa namreč prispevajo 60 odstotkov delcev PM2,5 in 73 odstotkov delcev PM10, a so emisije iz pnevmatike za razliko od izpuhov neregulirane. To je problematično predvsem z vidika, ker so zadnja leta sila popularni križanci oz. športni terenci, ki zaradi teže bolj obrabljajo pnevmatike, enako pa velja tudi za električna vozila.

Tako se lahko pozimi vozite brez zimskih gum in se izognete kazni
Preberi še
Tako se lahko pozimi vozite brez zimskih gum in se izognete kazni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497