Moskisvet.com
Nico Rosberg in Michael Schumacher

Visoki obrati

Rosberg razkril Schumacherjeve straniščne igrice

A.P.
27. 05. 2019 07.19
24

Voznik formule 1 Nico Rosberg se je nedavno razgovoril o Michaelu Scumacherju in njegovem tekmovalnem duhu, ki ga je okusil tudi na lastni koži. Ta se ni izražal samo na tekmovališču, ampak je zavil tudi tja, kamor gre še cesar peš.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Nico Rosberg je nedavno razkril, da se je Michael Schumacher nekoč posluževal zelo nenavadnih in celo otročjih psiholoških igric s svojim moštvenim kolegom, ko se je ta za nekaj let na presenečenje vseh vrnil iz športnega pokoja in sedel v bolid Mercedesa.

Nico Rosberg meni, da je bilo to v Schumacherjevi naravi.
Nico Rosberg meni, da je bilo to v Schumacherjevi naravi. FOTO: Profimedia

Med intervjuvanjem Daniela Ricciarda je v svojem podcastu Beyond Victory priznal, da je bil njegov rojak velemojster psiholoških igric in da jih je prakticiral na vsakem koraku, da pa to ni bilo načrtovano, ampak je bil tak po naravi. Spomnil se je dogodka v Monaku izpred let, ko ga ''Schumi'', ki ga je poimenoval kar Gospod psiholoških igric (Mr. Mind Games), ni spustil na edino stranišče v Mercedesovi garaži. Borbena mentaliteta ga je gnala na vsakem koraku. Od jutra do večera je skušal zlesti v njegovo glavo in načeti njegovo samozavest.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Toliko je primerov. En tak je Monako. Bilo je samo eno stranišče v garaži in on je bil v njem,'' se spominja. Do začetka kvalifikacij je bilo še vsega 10 minut. ''Imel sem dve minuti, da opravim malo potrebo in potem skočim v avto in začnem dirkati. Trkal sem na vrata, saj so bila zaklenjena. 'Nico tu, prosim, spusti me noter'. Običajno so bili mehaniki, ki so vedeli, da sem jaz takrat v prednosti. Brez odgovora. Nič. Trkam in trkam. Odgovora ni bilo, a sem vedel, da je nekdo tam. Bil je Michael, ki je slonel na steni in gledal na uro, saj je vedel, da če pride ven tri minute pred kvalifikacijami, skoči v avto, si zapne pas, ne bo porušil strategije ekipe za kvalifikacije,'' razlaga Rosberg.

Jubilej dirke, na kateri se napake plačujejo z življenjem
Preberi še
Jubilej dirke, na kateri se napake plačujejo z življenjem

Michael je namreč točno vedel, koliko časa ga lahko zadržuje, Nico je bil pred vrati paničen, saj je vedel, da je vožnja s polnim mehurjem naravnost obupna.

Nico Rosberg, Michael Schumacher in Lewis Hamilton leta 2011 v Šanghaju.
Nico Rosberg, Michael Schumacher in Lewis Hamilton leta 2011 v Šanghaju. FOTO: Profimedia

''Ker ni bilo druge izbire, sem odtočil v plastenko za motorno olje, ki je bila v kotu. Mehaniki so letali okoli mene ... Opravil sem, kar sem moral, toda paničarjenje je močno vplivalo na moje kvalifikacije. Ko sem opravljal potrebo v plastenko, je iz stranišča mirno stopil Michael, ki pa je takoj za vogalom pospešil svoj korak, saj je vedel, da se mudi.'' Takšne psihološke igrice, ki so mejile že na otročje ravnanje, se je s svojim moštvenim kolegom igral vsak dan, se spominja njegov rojak.

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470