Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Odkrili množično grobišče prestižnih BMW-jev

A.P.
24. 09. 2019 08.16
5

Pot za več tisoč vozil BMW se je februarja 2015 nenadejano končala v kanadskem pristanišču Halifax, kjer so nedavno odkrili ''trupla'' 2966 vozil znamke BMW in Mini, ki so skupaj vredna okoli 150 milijonov evrov. Po Mercedesu – na pisti starega nemškega vojaškega letališča je zaradi napak v proizvodnji k večnemu počitku leglo 9.000 novih avtomobilov, ki so bili izdelani v ZDA in so skupaj vredna okoli milijardo evrov – je to tako še druga nemška znamka, ki se je morala odpovedati zaslužku zaradi višje sile.

Kanadsko pristanišče Halifax je pozimi leta 2015 zajela snežna nevihta ravno ko je tja priplula ladja oborožena z več tisoč modeli znamke BMW in Mini.  Ker so bila ta dlje časa izpostavljena vodi in morski soli, so ji pri kanadskem vladnem oddelku za transport odpoklicali, saj so strokovnjaki za prometno varnost ocenili, da se je pri vozilih povečala možnost za nesrečo, kar je bila posledica napak na krmilnem sistem, nevarnosti pojava korozije na vitalnih delih in težav s podmazovanjem zaradi izpostavljenosti morski vodi.

Kokoš, ki nese zlata jajca: modeli avtomobilov, ki znamkam prinašajo največ denarja
Preberi še
Kokoš, ki nese zlata jajca: modeli avtomobilov, ki znamkam prinašajo največ denarja

Od takrat počivajo na parceli dražbene hiše Adesa Vancouver, saj so Nemci ocenili, da se pošiljke ne splača vračati v tovarno, saj bi stroški popravila znašali več od vrednosti celotne pošiljke, ki je ocenjena na 150 milijonov evrov.

Med žrtvami neurja so tako modeli serije 2, 3, 4, 5 in 7 ter modeli i3, i8, X1, M6 in Z4 roadster, pri Miniju pa cooper, cooper kabriolet, kupe, roadster in paceman. Vozila so že štiri leta prepuščena na milost in nemilost narave, saj se ne smejo prodajati v Kanadi, prav tako ne v katerikoli tretji državi. Kupci omenjenih vozil za zaplet niso vedeli, saj so dobili nova vozila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400