Moskisvet.com
european bike week - 8

Visoki obrati

Ob avstrijskem jezeru so zagrmeli harleyji

S.R.
08. 09. 2011 14.56
3

Navdušeni motoristi iz vsega sveta so se 6. septembra ob Baškem jezeru v Avstriji zbrali na že 14. zaporednem evropskem tednu motoristov (European Bike Week). V okolico idiličnega jezera se je že lani zgrnilo več kot 70.000 motoristov, letos pa jih pričakujejo še več.

Idilično Baško jezero je v začetku septembra tudi letos oživelo. European Bikee Week je v prvi vrsti sicer največje evropsko srečanje voznikov legendarnih motorjev Harley Davidson, a se ga hkrati udeležijo tudi številni drugi motoristični navdušenci in obiskovalci željni zabave in dobre glasbe.

Baško jezero je septembra meka za vse ljubitelje znamke Harley Davidson.
Baško jezero je septembra meka za vse ljubitelje znamke Harley Davidson. FOTO: Dean Dubokovič

Lani je slabo vreme sprva sicer napovedalo bolj klavrn obisk, a 'harleyjašev' in drugih navdušencev dvokolesnh lepotcev in dobre glasbe to ni motilo, saj je festival v nekaj dneh obiskalo več kot 100.000 ljudi. Tudi letos je množica motoristov že v prvih dneh napolnila obalo Baškega jezera, s svojimi jeklenimi konjički pa skrbi, da grmenje nikoli ne utihne.
Poleg srečanja motoristov iz vsega sveta je glavna točka festivala nastop različnih rockerskih skupin, ki jim 'bajkerji' z veseljem prisluhnejo. Letos bodo poleg motorjev med glavnimi glasbenimi atrakcijami tako rockerske legende Uriah Heep. Poleg glasbe pa na festivalu seveda na manjka takšnih in drugačnih zanimivih dogodkov in predstavitev. Tisti s predelanimi motorji se bodo tako lahko udeležili natečaja AMD Affiliated custom bike show, zmagovalec pa bo celo odpotoval v mesto Sturgis in se s svojim motorjem tam pridružil tekmovanju za najboljšo predelavo na svetu. Lastnik najboljše predelave Harley Davidsona pa bo domov odšel z novim 'screamin eagle big bore' motorjem, ki je kot naročen za prihodnje zmagovalčeve predelave.
Seveda na dogodku ne bodo manjkali niti različni proizvajalci motorjev in dodatne opreme. Harley Davidson bo tako predstavil novo linijo motorjev za leto 2012, prisotna pa bodo tudi mnoga druga podjetja, ki bodo poskrbela za bogato ponudbo motorjev in vsega, kar sodi zraven. Kot vsako leto bo na bike weeku tudi letos mogoče videti veličastno parado motoristov, v kateri je lani sodelovalo več kot 25.000 motoristov, parada pa naj bi bila dolga več kot 26 kilometrov. Letos želijo organizatorji te številke še preseči.
Če se še niste odpravili proti Baškemu jezeru, le pohitite, saj festival traja le še do 11. septembra!
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497