Moskisvet.com
jaguar pomik stekel

Visoki obrati

Nova tehnologija pomika stekel!

N.J.
04. 02. 2015 08.12
33

Tehnologija, ki je pred leti pomenila pravo revolucijo, zdaj pa mnogi brez nje skoraj ne znajo živeti, je našla pot tudi v avtomobilsko industrijo, a ne le za zabavo potnikov.

jaguar pomik stekel
jaguar pomik stekel FOTO:

Dnevi, ko smo vrteli ročico, da smo pomaknili steklo navzdol ali navzgor, so mimo. Vsak novejši avto ima namreč avtomatski pomik stekel. A v podjetju Jaguar imajo novo idejo.

Vsem so zasloni na dotik povsem poznani iz sveta mobilne tehnologije, tabličnih računalnikov in drugih naprav. A do sedaj še nihče ni te tehnologije porabil za pomikanje stekel pri avtomobilu. Če bo voznik torej želel spustiti steklo v avtu, se bo le dotaknil 'ekrančka' na vratih in podrsal po njem navzdol, če bo želel odpreti okno, oziroma navzgor za zapiranje.

Zaenkrat zadeve še niso realizirali, gre le za javno predstavljene zamisli njihovih inženirjev. Kdaj bo zadeva ugledala luč sveta, ni znano. Na predstavitvi v Detroitu so med drugim povedali, da točno vedo, kako to izdelati, kdaj bodo to vgradili v avtomobile, pa ostaja neznanka.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376