Moskisvet.com
yamaha - lesena replika

Visoki obrati

Ni hotela pravega, zdaj bo 'trpela' lesenega

STA
18. 05. 2015 10.38
2

Ker mu soproga ni dovolila, da bi svoj ljubi motor postavil v dnevno sobo, se je nek nemški tesar odločil za alternativo. Kar 12 let je potreboval, a na koncu le izdelal leseno repliko jeklenega konjička, ki mu je tako pri srcu.

yamaha - lesena replika
yamaha - lesena replika FOTO:

Izdelovalec pohištva, 46-letni Andre Schlosser iz vasi Nienborstel na severu Nemčije, je v svoj projekt vložil 4000 ur dela. "Včasih sem stal v garaži v kupu lesenega prahu, ki mi je segal do gležnjev," je povedal.

yamaha - lesena replika
yamaha - lesena replika FOTO:

Njegova replika yamahe FZS 600R Aral Cup v naravni velikost je sedaj končno končana, 100-odstotno ročno izklesana iz lesa.

Projekt se je začel z "vetom" Schlosserjeve soproge. "Želel sem postaviti motor v dnevno sobo, saj ga nisem več vozil," je pojasnil. Na koncu se je izkazalo, da je lesena replika tisti kompromis, ki bi zadovoljil obe strani.

Vse sicer ni šlo gladko. "Številne dele sem izdelal dvakrat ali celo trikrat," je povedal Schlosser. Kar je šlo narobe, je končalo v kaminu. Kot najbolj zahteven del je izpostavil verigo, ki jo sestavlja 430 različnih delov.

Leseni model tehta okoli 100 kilogramov, v njem pa so zajeti številni detajli. Tako je na primer Schlosser izdelal tudi lesene svečke, čeprav jih na zunaj ni videti.

Po vsem trudu kaže, da leseni motor le ne bo pristal v dnevni sobi. "Želim, da ga vidijo tudi drugi," je povedal "kipar". Kot eno od možnosti omenja muzej.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369