Moskisvet.com
Ogrevani sedeži

Visoki obrati

Naročnina na funkcijo gretja sedežev? Naročnina na dodatno opremo avtomobila že realnost.

M.S.
12. 07. 2022 05.00
0

Ste naročeni na storitev Voyo? Na katero drugo pretočno storitev? Morda boste v prihodnje naročeni tudi na avto. Ali pa katero izmed funkcij avtomobila. Oboje je sicer že mogoče. Za prvo so poskrbeli Azijci, za drugo pa Nemci. Da gre za donosem posel je potrdil avtomobilski koncern Stellantis, ki je ocenil, da bodo z naročninami do leta 2030 letno zaslužili skoraj 23 milijard evrov.

Pred nekaj leti smo pisali o azijskem avtomobilskem proizvajalcu Lynk & Co, ki svoje avtomobile ne prodaja, pač pa oddaja v zameno za mesečno naročnino. Zdaj je takšna možnost na voljo tudi pri opremi vozila. Ideja za tem je, da imajo vsi avtomobili polno opremo, na željo lastika pa se proti doplačil mesečno aktivira določene funkcije le-tega, ki lastniku omogočajo večje udobje, ki pa ga ne potrebuje ves čas. Naročnik bi torej plačeval točno določeno opcijo, ki jo avto ponuja.

BMW ponuja mesečno naročnino na gretje sedežev in volana.
BMW ponuja mesečno naročnino na gretje sedežev in volana. FOTO: Shutterstock
75 kilometrov ceste asfaltirali v štirih dneh
Preberi še
75 kilometrov ceste asfaltirali v štirih dneh
Kaj storiti, ko vaš avto obstane sredi avtoceste?
Preberi še
Kaj storiti, ko vaš avto obstane sredi avtoceste?

Tega se že poslužuje nemški BMW. V okviru storitve ConnectedDrive Store v Južni Koreji omogoča aktivacijo določenih dodatnih funkcij ob plačilu mesečne naročnine – namestitev nove oz. posodobljene programske opreme poteka na daljavo in za to ni potreben obisk zastopnika. Za ogrevanje sedežev vam bodo zaračunali pribl. 19 evrov mesečne naročnine oz. 175 evrov za celoletno uporabo. Triletni najem stane 281 evrov, trajni pa nekaj čez 400 evrov. Lastnikom brezplačno ponujajo enomesečno testno obdobje. Podoben naročniški paket velja tudi za ogrevan volan, cena pa je nekoliko nižja – pribl. 10 evrov na mesece oz. 91 evrov na leto ali pa 160 evrov za tri leta oz. 221 evrov za trajno uporabo. Poleg tega je na seznamu naročnin tudi brezžično funkcijo Apple CarPlay (303 evre mesečne naročnine), dodatni varnostni sistem, storitev Drive Recorder in nadgradnjo žarometov.

To je smrt za avto, a to počnemo vsi vozniki
Preberi še
To je smrt za avto, a to počnemo vsi vozniki

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376