Moskisvet.com
Zetta bo na voljo že leta 2020.

Visoki obrati

Najcenejši električni avto boste dobili že za nekaj povprečnih plač

A.P.
30. 11. 2019 07.00
2

Električna vozila običajno povezujemo z višjimi cenami v primerjavi z bencinsko gnanimi, a Rusi so poskrbeli, da bo že leta 2020 zanj potrebno odšteti prgišče evrov.

Spoznajte Zetto (kratica za Zero Emission Terra Transport Asset), brezemisijsko električno vozilo ruske izdelave, ki bo že prihodnje leto zapeljalo na ceste. Vozilo na prvi pogled morda ni privlačno, a privlačnega ga naredi cena, saj bo treba zanj odšteti manj kot 6.400 evrov.

Grad, a poceni.
Grad, a poceni. FOTO: Instagram

Trimetrskega štirisedežnika z motorji na vseh štirih kolesih boste lahko priganjali do 120 km/h, na polnjenje pa bo zmogel 200 kilometrov – to v praksi pomeni, da je primeren tako za mestne, kot primestne vožnje, zaradi priročnih mer pa ga boste lahko stlačili domala v vsako luknjo. Nominalna moč vozila znaša 46 (34,4 kW), maksimalna pa 97 konjskih moči (72,4 kW).

VR očala za krave – navidezni pašniki za boljše mleko
Preberi še
VR očala za krave – navidezni pašniki za boljše mleko

Zetta, ki ima podporo ministrstva za industrijo in trgovino in je sploh prvi električni avtomobil ruske izdelave, bo start-up podjetje REMC izdelovalo v mestu Toljati v regiji Samarska oblast, kjer ima svoj domicil tudi največji ruski izdelovalec avtomobilov AvtoVaz. Z Zetto ciljajo tako na domači, kot tuji trg, letno pa naj bi iz proizvodnje linije zapeljalo 15.000 vozil. Dve tretjini le-teh nameravajo v letu 2020 in 2021 izvoziti.

Zetta bo na voljo že leta 2020.
Zetta bo na voljo že leta 2020. FOTO: Instagram

Električni avto s tremi vrati bo v 99 odstotkih sestavljen iz ruskih delov, iz Kitajske bodo uvažali zgolj baterije. Proizvodnja bo stekla v decembru, na cesti pa se bodo prvi primerki znašli leta 2020.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376