Moskisvet.com
Dead island - 11

Visoki obrati

Na otoku vam bodo pojedli možgane

U.K.
04. 08. 2011 10.06
8

Brez pravega orožja, ujet na otoku s hordami brezumnih zombijev, ki imajo samo en cilj. Priti do slastnih možganov, ki tičijo v vaši glavi. Sliši se dokaj klasična 'zombi-streljačina/pretepačina', vendar je Dead island vseeno nekaj posebnega.

Na otoku bodo pojedli vaše možgane - 2
Na otoku bodo pojedli vaše možgane - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca

V zadnjih nekaj letih so se zombiji vrnili v vsej svoji grozljivosti in znova zavzeli svoje mesto v svetu grozljivk, tako v svetu filma kot iger. Vendar se Dead island razlikuje od drugih zombie iger in ponuja nekaj več.

Zgodba se začne v fiktivnem letovišču Palms Resort, ki se nahaja ob obali Papue Nove Gvineje. Glavni karakter, mimogrede, igralec bo lahko izbiral med štirimi različnimi karakterji, se zbudi na otoku, ki ga terorizirajo zombiji. Strelno orožje je zelo redko in večino časa se bo igralec s hordami 'možganojedcev' boril s hladnim orožjem – vesli, palicami, 'francozi', noži in pestmi. Poleg tega se tovrstna orožja zelo hitro pokvarijo in zato mora nenehno iskati nova. Obstaja možnost, da igralec orožja nadgradi, če ima dovolj denarja. Treba je paziti na vzdržljivost, saj se, če se karakter utrudi, ne more ne braniti ne napadati.

Uradni trailer: (nekateri prizori so precej nasilni in niso primerni za osebe mlajše od osemnajst let)


Ena slaba lastnost, ki se je pokazala pri testiranju igre, je v tem, da pri samem boju ni velike razlike med različnimi karakterji. Vsaj v začetku ne, morda pa se to spremeni kasneje. Sprva igralec opravlja kratke misije, kmalu pa lahko igralec igra več misij hkrati in začne raziskovati otok. Misije so v glavnem usmerjene v to, da mora igralec poiskati predmete, ljudi in uničiti čim več zombijev. Pri tem lahko uporablja tudi vozila. Skozi opravljene misije si karakterji pridobivajo nove veščine, kar je dokaj neobičajno za tovrstno igro.

Na prvi pogled je igra polna akcije, vendar se zdi, da bo še bolj zabavna, če jo igramo s skupino soigralcev. Upamo, da so razvijalci igre, izdelalo jo je podjetje Techland, poskrbeli, da ne postane enolična in dolgočasna.

Igra naj bi prišla na prodajne police v septembru, do takrat pa si oglejte video predpremiero! (nekateri prizori so precej nasilni in niso primerni za osebe mlajše od osemnajst let)

 

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497