Moskisvet.com
Najmanjši bivalnik - 4

Visoki obrati

Res poceni avtodom

A.M.
28. 06. 2013 08.27
1

Ljubite občutek svobode, odmaknjene idilične kotičke in nomadsko življenje? Ste zagrizen okoljevarstvenik ali zgolj varčen in preudaren potrošnik? Sedaj se lahko po svetu potikat skoraj zastonj.

Najmanjši bivalnik - 2
Najmanjši bivalnik - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca

Iz Velike Britanije prihaja ’Pedal Bedzz’ ali ’Cramper Van’ (’krčni’ avtomobil), kot ga je hudomušno poimenoval snovalec Andy Saunders. Z zanimivim ’konceptom’ je želel v svojo prodajalno rabljenih počitniških vozil pritegniti več kupcev.

Načrt za vozilo je nastal v 15 minutah, čez dva meseca in 1.200 porabljenih evrov pa je izdelal najmanjši bivalnik na svetu. Kljub temu, da je vozilo res majhno, mu ne manjka skoraj nič – ima posteljo, sedežno garnituro, kuhinjo s štedilnikom, ter umivalnikom in jedilnico za štiri osebe, vse to pa je strpal na pičli kvadratni meter in pol površine.

Počitniško vozilo je dolgo 1,8 metra, v potniški kabini pa je prostora za dva krepka potnika. Zakaj krepka? ’Cramp van’ je opremljen z okolju prijaznim pogonskim sklopom – pedali, bivalni del pa je širok 1,2 metra. Ima vse, kar imajo veliki, vendar uporabnikom vseeno svetujemo, da po vsaki uri uporabe intenzivno pretegnejo svoje okončine.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497