Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Kupovanje glasbe prek iTunes tudi v Sloveniji!

S.R.
29. 09. 2011 11.20
0

Slovenija do sedaj ni bila ravno pomembna na Applovem zemljevidu, saj smo bili prikrajšani za kar nekaj storitev servisa iTunes, se pa stvari premikajo na bolje. Glasbo smo tako lahko kupovali le prek trgovine AppStore, sedaj pa jo končno lahko kupimo prek iTunesa.

Poleg Slovenije lahko od včeraj glasbo prek priljubljene storitve iTunes kupujejo tudi v Bolgariji, na Cipru, na Češkem, v Estoniji, Litvi, Latviji, na Madžarskem, Malti, Poljskem, na Slovaškem in v Romuniji. Tako se tudi v Sloveniji odklepa vse več funkcij servisa iTunes, ki ga uporabniki Applovih naprav sicer potrebujejo za uporabo in sinhronizacijo iPodov, iPhonov in ostalih 'jabolčnih' izdelkov.

Slovenci lahko sedaj kupujemo tako posamezne skladbe kot celotne albume. Cene za posamezno skladbo se gibljejo od 89 centov do 1,29 evra, medtem ko celotni albumi stanejo od sedem do 15 evrov, kar je nekako primerljivo tudi s cenami fizični CD-jev. Glede na to, da so pri podjetju iz Cupertina omogočili nakup glasbe, poznavalci 'jabolčne' scene predvidevajo tudi, da bo po Applovi novinarski konferenci naslednji teden (kjer bo glavna novica sicer novi iPhone) v Sloveniji in ostalih državah omogočen tudi nakup filmov in ostalih dobrot, ki jih ponuja spletna trgovina iTunes.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376