Moskisvet.com
Finnijet

Visoki obrati

’Kripa’ za milijon

A.M.
09. 01. 2013 08.11
4

Kdor misli, da se drago prodajajo le moderni super športni avtomobili in redki starodobniki, se moti. Za velike zneseke se prodaja tudi ’staro železo’!

Finnijet
Finnijet FOTO: Arhiv proizvajalca
Antti Rahko, Finec, ki se je pred tremi desetletji preselil v ZDA, je iz stare šare izdelal limuzino vredno 720.000 evrov ali skoraj milijon ameriških dolarjev. Za osnovo služi preizkušeni Mercedes-Benz 300 TD, ki ga je nadebudni Finec ustrezno nadgradil. Iz običajnega avtomobila je izdelal devetmetrsko limuzino s tremi osmi, ki tehta spoštljivih 3.400 kilogramov.

V notranjost je namestil deset sedežev, zunanjost pa je okrasil z 86 svetlobnimi telesi in kar 36 ogledali. Avtomobilistični navdušenec je mojstrovino poimenoval ’Finnijet’, z njo pa je osvojil že nekaj laskavih lovorik na umetniški avtomobilskih salonih.

Antti je pred časom sklenil svojo šestkolesno umetnino prodati preko spletnega dražbenega portala. Rezervirane cene 720.000 evrov vozilo ni doseglo in tako še naprej ostaja v lasti finskega posebneža.

Finnijet
Finnijet FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376