Moskisvet.com
Chevrolet Corvette C7 - 4

Visoki obrati

Končno je tu nova Corvetta

A.M.
15. 01. 2013 08.22
30

Po devetih letih so se Američani končno prebudili – prihaja Chevrolet Corvett Stingray. Morski bič, ki že grozi evropskih super športnim avtomobilom. Pa jim bo res kos?

Chevrolet Corvette C7 - 1
Chevrolet Corvette C7 - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca
Novi Chevrolet Corvette C7 v osnovi ostaja enak – spredaj nameščen brutalni V8 motor, ki je sicer bolj prijazen okolju in pogon na zadnji kolesni par.

Legendarnega ameriškega športnika poganja atmosferski 6,2-litrski bencinski V8 z neposrednim vbrizgom goriva. T.i. ’Small Block’ agregat ’pridela’ 335 kW in 610 Nm navora. Kot kaže, ekologija zanima tudi Američane – novi pogonski agregat je sposoben izklopiti štiri valje, kar občutno izboljša izpust škodljivih snovi in zmanjša porabo goriva. Corvetta z mesta do 100 km/h ’potegne’ v štirih sekundah. Za prenos moči na zadnji kolesi skrbita sedem stopenjski ročni ali pa šest stopenjski samodejni menjalnik, ki ga je moč upravljati tudi s stikali na volanskem obroču.

Prvič v šestdesetletni zgodovini Corvetta počiva na aluminijasti šasiji, ki je 57 % bolj trdna in 45 kilogramov lažja od predhodnje izvedenke. Pokrov motorja in streha sta izdelana iz ogljikovih vlaken, notranjost pa je izgubila pridih ’cenenosti’. Medtem, ko naročniki lahko izbirajo med semišem, usnjem, aluminijem in notranjimi oblogami iz ogljikovih vlaken, lahko izberejo tudi udobno ali športno izvedenko sedežev. Za informiranost skrbita dva barvna osem palčna prikazovalnika na sredinski konzoli in pred voznikom. Oba zaslona je moč individualno nastaviti, da prikazujeta informacije, ki jih voznik potrebuje.

Chevrolet Corvette C7 - 5
Chevrolet Corvette C7 - 5 FOTO: Arhiv proizvajalca

Prvi kupci se bodo z novo ameriško legendo zapeljali v drugi polovici letošnjega leta, cena pa še ni poznana.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376