Moskisvet.com
Gears of Wars 3

Visoki obrati

'Kolesa vojne' bodo mlela še v tretje

U.K.
16. 08. 2011 13.44
3

Prihaja zaključno poglavje trilogije s skupnim naslovom Gears of War, ki je navduševala ljubitelje akcijskih prvoosebnih 'streljačin' od leta 2006.

Prvi del trilogije so izdelali pri podjetju Epic Games in je bila sprva namenjena samo za uporabnike platforme Xbox, pozneje pa so jo predelali tudi za uporabnike osebnih računalnikov. Žal se to ni zgodilo pri drugem delu in kot kaže naj bi bil tudi tretji del izključno namenjen samo za uporabnike Xboxa. Scenarij za igro je napisala angleška pisateljica Karen Traviss, ki je napisala tudi pet romanov v istoimenski seriji. Leta 2012 naj bi izšla še peta knjiga.Zgodba se dogaja na planetu Sera, kjer je radioaktivna tekočina, imenovana 'imulsion', predmet spora med različnimi narodi. COG (Coalition of Ordered Governments) je po napadu tako imenovanih 'Locustov' na človeštvo nekako uspela obdržati nadzor nad situacijo in organizirati odpor. Zgodba pa se začne 14 let po napadu na človeštvo, ko bivšega vojaka Marcusa Fenixa ponovno vpokličejo v vojsko. Marcus postane član skupine z imenom Delta Squad, ki išče tako imenovani 'resonator', s katerim naj bi uničili glavnino sovražnikove vojske.

Drugi del igre se nadaljuje nekaj mesecev po dogodkih iz prvega dela. Locust horde nekako uspejo preživeti skorajšnje uničenje iz prvega dela in začnejo uničevati mesta na površju. In ponovno se v boj za preživetje človeške rase vključi Delta Squad.

Tretji del pa se začne leto in pol po dogodkih iz drugega dela. Preživeli iz skrivališča Jacinto se umaknejo na otok Vectes. Kmalu po tem pa vodja COG-a Prescott, ki očitno nekaj skriva, zapusti organizacijo in brez vodje se ta bolj ali manj razsuje. Delta Squad se umakne na ladjo Raven's Nest.

V tretjem delu se pojavljajo tako novi kot stari liki in podobno kot v prvih dveh delih ima igralec težave s številčno močnejšim nasprotnikom. Kar v bistvu pomeni, da gre ponovno za igro, polno akcije, ki naj ne bi dolgočasila.

Poleg solo kampanjske igre bo možno igrati tudi preko mreže s štirimi igralci naenkrat, kar bo vsekakor popestrilo igranje. Posebne točke, ki se bodo štele posameznemu igralcu za učinkovitost, pa bodo poskrbele, da se ne bodo mogli skrivati in glavno 'delo' prepuščati komu drugemu.

Demo igre so pred kratkim predstavili na Electronic Entertainment Expo in prve kritike same igralnosti ter začetne zgodbe so zelo pozitivne. In tudi zaradi tega je Gears of War 3 ena najbolj težko pričakovanih iger letošnjega leta. Na prodajne police naj bi prišla 20. septembra 2011, sedaj lahko samo še upamo, da bo igra le prišla tudi na osebne računalnike.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492