Moskisvet.com
Ken Block

Visoki obrati

Ken Block obvladal tudi eno najzahtevnejših cest na svetu

A.P.
20. 11. 2019 07.51
0

Legendarnemu reli vozniku in velemojstru drsenja Kenu Blocku se noben izziv ne zdi pretežak. To je dokazal v drugem delu serije Climbkhana, ki je nasledila priljubljeno serijo Gymkhana, ki se je zaključila leta 2018. Če si je v prvem delu izbral eno najbolj nevarnih ameriških cest – cesto na Pikes Peak – se je tokrat lotil gorske ceste Tianmen Shan Big Gate Road, ceste, ki z več kot 99 ovinki vodi do nebeških vrat v severozahodni provinci Hunan in leži približno 1.500 kilometrov jugozahodno od Pekinga.

Raper Jay-Z je prepeval o 99 problemih, Ken Block pa v novem delu serij Climbkhana o 99 ovinkih – a prav nobeden zanj ni bil problem. Prej izziv. Opevana 11-kilometrska cesta s 1100 metri višinske razlike in 99 ovinki se kot kača vije proti kitajski gori Tianmen oz. nebeškim vratom, ki po kitajski mitologiji simbolizira devet prostorov v nebesih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do vrat sicer nato vodi še znamenitih 999 stopnic. Cesta je med oktanskimi ''gurmani'' vse bolj priljubljena. Seveda se ceste  ''tisočerih'' ovinkov in izjemnih razgledov Ken Block ni lotil na običajen način, temveč v svojem slogu – z ''radiranjem'' gum. S svojim dirkalnikom je tako na vsakem ovinku proti sloviti gori, ki ima na Kitajskem mističen status, na test postavil svoje znanje drsenja in v spektakularnem slogu ''pridrsal'' na vrh ter pri tem občasno ''poljubil'' bankine.

Jagodni izbor: predstavljamo 10 najdražjih avtomobilov na svetu
Preberi še
Jagodni izbor: predstavljamo 10 najdražjih avtomobilov na svetu

Znamenita kitajska cesta je bila na Kenovem seznamu želja dolgo, preden so jo ''odkrile'' avtomobilske znamke in je postala nekakšna turistična atrakcija in poligon za preizkušanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pred petimi leti sem na spletu prvič videl fotografijo te nore ceste s številnimi ovinki in prevoji, ki se križajo med seboj. Še preden sem ugotovil, kje je, sem vedel, da si tam želim posneti video. Spominja na evropske cestne relije s težavnostjo 11, ki pa je postavljena v okolje, ki je še najbolj podobno tistemu v Avatarju," je bil slikovit ameriški dirkač, ki se je ovinkov in ozke ceste lotil z dobro znanim Fordom F-150 Hoonitruck (1977), ki ga poganja šestvaljni motor iz modela Ford GT z 914 ''konjiči'' in smo ga nazadnje videli rohneti v Gymkhani 10. Med vijuganjem je Block postregel še z vrtenjem na mestu in driftanjem okoli ''pande'' na Segwayu in značilne rikše.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376