Moskisvet.com
Pnevmatike

Visoki obrati

Veste, koliko je v resnici življenjska doba pnevmatik?

V.H.
14. 10. 2019 14.40
0

Dnevi so vse krajši, temperature vse nižje in razmere na cestah postajajo zahtevnejše. Čas je, da se skupaj z jeklenim konjičkom pripravite na hladnejšo sezono in se izognete nepotrebnemu stresu.

Kako se lahko najboljše pripravite na jesensko-zimske razmere

Prilagodite svojo vožnjo

Prilagodite svojo vožnjo novonastalim razmeram na cesti in ne pozabite na varnostno razdaljo, saj je zavorna pot v tem obdobju daljša. Predpisane omejitve veljajo za idealne razmere, zato bodite previdni, saj je lahko hitro prehitro. Vozite premišljeno in umirjeno ter se izogibajte sunkovitim in nenadnim manevrom.

Prilagodite svojo vožnjo razmeram na cesti.
Prilagodite svojo vožnjo razmeram na cesti. FOTO: Dreamstime

Poskrbite za svoje vozilo

Na težje razmere na cesti pripravite tudi svoj najljubši avtomobil, da bo vožnja z njim resnično prijetna. Brezhibno vozilo je eno ključnih zagotovil za varno udeležbo v prometu, še posebej, ko oprijem na cestišču zmanjšujejo dež, sneg, poledica in tako naprej. Takšna vožnja je zagotovo bolj stresna in naporna, ampak ni treba, da je tako, če vam ob strani stoji zanesljiva servisna mreža, kot so servisi Citroën – Zanesljivo skrbni.

Za vse stranke, tudi za voznike drugih vozil, je v servisni mreži Citroën vsak mesec na voljo nekaj izdelkov, ki so sezonsko zanimivi in uporabni ter cenovno nadvse ugodni. Od novembra dalje bo v ponudbi tudi obvezna oprema vsakega voznika: 3-delni zimski set in dodatek h gorivu.

Menjava pnevmatik

V zimskem času, to je od 15. novembra dalje, obvezna zimska oprema vključuje tudi primerne pnevmatike. Najdaljša življenjska doba pnevmatik naj bi bila do največ 6 let, ampak vseeno preverite njihovo obrabljenost glede na indikatorje na pnevmatiki. Pnevmatikam lahko podaljšate življenjsko dobo s shrambo v optimalnih pogojih, zato se vedno pojavi vprašanje, kje jih shraniti, da bodo obdržale svojo kakovost. Ob menjavi gum, zato izberite še najboljši »hotel« za pnevmatike, kar vam je na voljo na vseh pooblaščenih servisih Citroën.

Brisalci: sistem peri-briši

Metlice brisalcev imajo zelo tanko in občutljivo gumico, ki mora biti prožna in delovati brezhibno, še posebej v deževno-snežnih razmerah. Vsaka najmanjša napaka na gumici se takoj pozna pri brisanju stekla. Priporočljivo jih je zamenjati najmanj dvakrat na leto – pred zimo in po njej. To lahko naredite TUKAJ.Ob tem pa ne pozabite na tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla in bodite pozorni na temperaturo, do katere je uporabna. Na primer, zimska vsaj do –20 stopinj Celzija. Pri Citroënu svetujejo, da imate vedno vsaj 1 liter tekočine v prtljažniku, saj jo pozimi zaradi pogostega čiščenja običajno porabite več.

Vsaka najmanjša napaka na gumici se takoj pozna pri brisanju stekla.
Vsaka najmanjša napaka na gumici se takoj pozna pri brisanju stekla. FOTO: Dreamstime

Talne obloge

Tepihi morajo biti ustrezno nameščeni in pritrjeni, saj se sicer hitro lahko zataknejo, na primer ob zavorno pedalo. S tem lahko ogrozite sebe in tudi druge udeležence v prometu, zato je priporočljivo, da jih v primeru dotrajanosti zamenjate. Tekstilne tepihe nadomestite z gumijastimi, ki so idealni za ta letni čas, saj preprečujejo vpijanje vlage, ki je pogosto kriva za zarošene šipe v potniški kabini. Izberite svojegaTUKAJ.

Opravite vzdrževalni servis

Zdaj je pravi čas, da opravite vzdrževalni servis, ki naj vključuje pregled zavor, zavorne tekočine, olja in filtra za olje, svetil, sistem goriva, stanje akumulatorja, hladilni sistem … Vsebina rednega vzdrževalnega pregleda pa je odvisna tudi od števila prevoženih kilometrov, starosti vašega vozila, tipa motorja in celo od vašega načina vožnje. Pooblaščeni serviserji vam bodo povedali, kaj točno potrebuje vaše vozilo, in vam tudi vse razložili, saj se vsako vozilo razlikuje glede na model in tip motorja.

Ob strani vam stoji zanesljiva servisna mreža, kot so servisi Citroën – Zanesljivo skrbni.
Ob strani vam stoji zanesljiva servisna mreža, kot so servisi Citroën – Zanesljivo skrbni. FOTO: Arhiv ponudnika

Za vaše najljubše vozilo

Pooblaščena servisna mreža Citroën ponuja samo najboljše za vaše vozilo. Poskrbite za svojega Citroëna in opravite servis pri visoko usposobljenih mehanikih, ki bodo vedno poskrbeli za optimalno servisno storitev, pri čemer uporabljajo originalne nadomestne dele. Še več, poleg najboljšega rednega vzdrževanja za vaše vozilo ponujajo tudi posebne in cenovno ugodne ponudbe ustreznih izdelkov in dodatne opreme ter številne druge ugodnosti, ki jih lahko koristite v okviručlanstva MyCitroën plus. Klub zvestobe MyCitroën plus je brezplačen in članstvo lastnikom Citroëna prinaša ogromno ugodnosti, na primer prihranke do 40 % na dodatno opremo, ki je sezonsko prilagojena, 35 % prihranka pri servisnih ugodnostih, storitev. Citroën Asistenca Plus in še veliko več. Včlanite se lahkoTUKAJ.

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400