Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Je prehod v software dobra poteza?

U.K.
04. 10. 2011 10.25
0

Pred kakšnim mesecem smo poročali, da se bo eden največjih proizvajalcev računalniške opreme začel počasi umikati iz 'hardverske' industrije. In sedaj so naredili velik korak naprej.

Hewlett-Packard je za 12 milijard dolarjev kupil angleško podjetje Autonomy, čeprav so pri računalniškem gigantu zamenjali direktorja podjetja Lea Apothekerja. Zamenjala ga je bivša šefica eBaya Meg Whitman – Leo je bil namreč gonilna sila pri spremembi smeri HP-ja iz 'hardverskega' v bolj 'softwersko' podjetje.

V tem letu so delnice HP-ja padle za vrtoglavih 47 odstotkov in tržni analitiki trdijo, da so pri podjetju za autonomy plačali odločno preveč. Vendar britanska zakonodaja ne omogoča umika ponudbe, ko je ta enkrat potrjena.


HP ima sedaj 87-odstotni delež podjetja Autonomy, a zagotavljajo, da bo podjetje Autonomy še vedno delovalo kot samostojno podjetje.

A samo čas bo pokazal, ali je bila Apothekerjeva vizija pravilna in ali bo Meg sploh nadaljevala z njo. Ne nazadnje je 'bila' v nakup Autonomyja v nekem smislu, zaradi britanskih zakonov, prisiljena.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376