Moskisvet.com
Lazzarini Jet - 10

Visoki obrati

Jahta za (v) vsak žep!

A.M.
14. 11. 2013 07.55
11

Če bi šlo za avtomobil, bi rekli, da gre za mestnega. Pri jahti je kaj takšnega malce težje, razen v primeru, ko je govora o Benetkah.

Lazzarini Jet - 8
Lazzarini Jet - 8 FOTO: Arhiv proizvajalca
'Jet Capsule' je projekt oblikovalske hiše Lazzarini. Če potrebujete manjše plovilo, takšno, za skok čez zaliv do bližnjega kluba, a se kljub temu nočete odpovedati udobju, bo zmes jahte in vodnega skuterja kot nalašč za vas.

Dolga je sedem metrov in pol, široka dobre tri metre in premore vse, kar premorejo njene večje sorodnice. Opremili so jo z modernim kokpitom, pokritim salonom za osem oseb s sedežno garnituro in mizico, kopalno ploščadjo ter ploščadjo za sončenje in straniščem. Salon je moč spremeniti v spalnico za dve osebi, po želji vam vgradijo malo kuhinjo, tla pa so obložena s tikovino. 'Malčico' poganja 220-kilovatni dizelski agregat s hidro pogonom, ki omogoča hitrosti križarjenja do 50 km/h. Premalo? Obstaja tudi različica z dvema motorjema.

Lazzarini Jet - 2
Lazzarini Jet - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca


Plovilo so zasnovali kot ''majhno okretno plovilo, ki je dovolj prostorno, da na pijačo povabite peščico prijateljev.'' Poleg luksuzne različice bodo ponudili tudi izvedenke za policijo, gasilce, vojsko, reševalce in celo bivalno plovilo ter plovilo za zabave. Vsekakor bolj uglajeno kot 'gumica' s tomosovo štirico in zagotovo precej dražje.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414