Moskisvet.com
Studiotorino Moncenisio - 2

Visoki obrati

Italijanska preobleka za ’krokodila’

A.M.
11. 06. 2013 09.08
3

Dokaj sveži oblikovalski studio iz Italije je naznanil športno kolekcijo za avtomobile iz Stuttgarta. Če vam vaš Cayman S preseda, vam ga nadebudni Italijani preoblečejo in preimenujejo.

Studiotorino Moncenisio - 1
Studiotorino Moncenisio - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca
Pri Studiotorino se posvetijo izključno zunanjosti. Prvi prototip bodo predstavili to jesen, gre pa za preoblikovan izdelek nemške motorogradnje. Italijani so za osnovo vzeli Porsche cayman S, ga pošteno predelali in poimenovali po gorskem prelazu med Italijo in Francijo - Moncenisio. Namenili so mu nove odbijače, pragove, odstranili so zadnja stranska stekla in temeljito predelali zadek in streho. Obuli so ga v 20-palčna platišča, notranjost pa popolnoma prilagodijo željam kupca.

Pod motornim pokrovom je vse tako, kot so pustili Nemci – 3,4-litrski bokserski šestvaljnik zmore 240 kilovatov, kar zadostuje za 283 km/h končne hitrosti. Izdelali bodo le 20 primerkov, za osnovno različico pa bodo zahtevali 228.000 evrov.

Studiotorino Moncenisio - 3
Studiotorino Moncenisio - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497