Moskisvet.com
Zverinski G-power ponovno navdušuje - 6

Visoki obrati

G-power spet navdušuje

M.J.
12. 09. 2011 13.21
4

Podjetje G-Power je tako kot že velikokrat do zdaj spet navdušilo ljubitelje bavarskih terencev s predstavitvijo predelave za model X5.

Tokrat so nekoliko spremenili že poznan 'kit komplet' z imenom typhoon, ki so ga namestili na model X5 xDrive48i. Omenjeno vozilo v osnovi poganja 4.8-litrski V8 pogonski agregat, nanj pa so pri podjetju G-Power namestili prisilno polnjenje z oznako SK III. Po predelavi motor vozila zmore največjo moč 386 kW in 600 Nm navora. To pomeni, da lahko do 100 kilometrov na uro pospeši v zgolj 4,7 sekunde, kazalec merilnika hitrosti pa se ustavi šele pri 275 kilometrih na uro.

Sistem prisilnega polnjenja ASA T1-522.
Sistem prisilnega polnjenja ASA T1-522. FOTO: arhiv proizvajalca
Nov sistem prisilnega polnjenja ASA T1-522 uporablja radialno centrifugalno sklopko, ki je povezana z motorjem s pomočjo CNC izdelanega ohišja. Ta naj bi zagotavljal odlično trdnost in vzdržljivost. S tem so tlak vstopnega zraka, v primerjavi z nekoliko starejšo predelavo, povečali za dodatnih 0,5 bara. Sistem prisilnega polnjenja se poganja s pomočjo dodatnega jermena, ki je vezan na glavno gred. Pod pokrovom motorja sta spremenjena tudi zajemalnika vstopnega zraka, ki sta izdelana iz karbonskih vlaken, nov je tudi sistem hlajenja vstopnega zraka. Da motor lažje zadiha, je bilo treba tudi izdelati nov izpušni sistem in dodati visokopretočne katalizatorje.

Zamenjali so tako prednji, kot tudi zadnji odbijač.
Zamenjali so tako prednji, kot tudi zadnji odbijač. FOTO: arhiv proizvajalca

Kar se tiče kozmetičnih predelav ima vozilo vgrajene že poznane komponente paketa TYPHOON, ki ga sestavljajo agresivnejši prednji in zadnji odbijač, stranski podaljški, širši koloteki in v odbijaču vgrajene luči v LED-tehniki. Poleg tega pa je spremenjen tudi pokrov motorja z vstopnimi režami, ki je izdelan iz karbonskih vlaken in omogoča lažji vstop hladnejšega zraka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492