Moskisvet.com
Fiskerjev 'surferski' concept

Visoki obrati

Fiskerjev 'surferski' concept

M.J.
22. 09. 2011 15.08
0

Po predstavitvi modelov karma in karma S convertible concept so se pri Fiskerju odločili, da na frankfurtskem avtosalonu predstavijo svoj nov koncept 'surferski' koncept.

Surf concept je električno vozilo vedno bolj priljubljene 'shooting brake' oblike, ki se ponaša s podaljšanim dosegom (s tem se uvršča v kategorijo EVer vozil) in predstavlja Fiskerjevo vizijo mešanice športnega in karavan vozila. S tem so prikazali, kako je podjetje sposobno na osnovi platforme vozila karma izdelati novo vozilo in obenem tudi ustvariti novo tržno nišo. Vozilo bodo pričeli proizvajati v letu 2013.

Surf se uvršča v vedno popularnejši segment 'shooting brake' vozil.
Surf se uvršča v vedno popularnejši segment 'shooting brake' vozil. FOTO: arhiv proizvajalca

Podjetje je omenjeni koncept opisalo kot: "Fisker surf predstavlja popolnoma novo smer, ki bo zagotovo pritegnila oči svetovne javnosti." Pričakovati je, da bo surf concept imel podobno aluminijasto zasnovo in Q-Drive pogon kot model karma. Surf najverjetneje ne bo imel vgrajenih dveh elektromotorjev moči 300 kilovatov, kot jih ima karma, temveč nekoliko šibkejši elektromotor, ki pa ga bodo poganjali isti litij-ionski akumulatorji kot omenjeni model. Za pospešek do 100 kilometrov na uro bo potreboval 5,9 sekunde, končna hitrost pa naj bi znašala približno 200 kilometrov na uro. Samo z električnim pogonom naj bi surf prevozil približno 80 kilometrov, s pomočjo 2-litrskega prisilno polnjenega motorja pa se domet vozila poveča še za dodatnih 400 kilometrov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369