Moskisvet.com
Ferrari z nemškim stilom - 8

Visoki obrati

Ko ferarrija dobijo v roke Nemci

M.J.
29. 05. 2012 10.16
33

Mnenja glede priznanega nemškega podjetja Mansory, ki se ukvarja s predelavo vozil, so deljena. Toda priznati je treba, da ima podjetje vsekakor svojstven stil.

In to bi lahko dejali tudi za njihovo zadnjo 'kreacijo'. Tokrat so se lotili Ferarrijevega 458 spider monaco edition, katerega prednji del zelo rahlo spominja na model enzo. Pri podjetju pravijo, da novi karoserijski dodatki, ki so narejeni iz ogljikovih vlaken, zmanjšajo maso vozila za približno 50 kilogramov. Inženirji so pozornost namenili tudi pogonskemu agregatu, ki sedaj iz sebe iztisne 434 kW, vozilo 100 km/h doseže v 3,2 sekunde, končna hitrost pa znaša 330 km/h.

V notranjosti se prepleta kombinacija črno-belega usnja in alkantare.
V notranjosti se prepleta kombinacija črno-belega usnja in alkantare. FOTO: Arhiv proizvajalca

Prav tako so nekaj pozornosti namenili tudi preureditvi notranjosti, kjer so originalno oblazinjenje zamenjali s kombinacijo črno-belega usnja in alkantare, vse skupaj pa poživili z rdečimi detajli ter rdečimi šivi. Za večji občutek športnosti so tudi v notranjosti namestili dodatke iz karbonskih vlaken. Pri Mansory pravijo, da bodo izdelali zgolj tri modele monaco edition, podatkov o ceni pa niso želeli razkriti, zagotovo pa cena ne bo nizka.
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400