Moskisvet.com
LaFerrari - 1

Visoki obrati

Ferrari LaFerrari: česa tako seksi še niste videli!

Primož Bric
14. 03. 2013 08.25
14

Za ceno 1,3 milijona evrov ta lepotec v ''srcu'' ponuja atmosferski 6,3-litrski V12 motor, ki svojih 597 KW razvije pri vrtoglavih 9000 vrtljajih na minuto. Kot da to ni dovolj, športnemu V12 agregatu prvič pri Ferrariju družbo dela tudi dodaten električni motor. Skupna moč tako nanese greha vrednih 718 KW.

Pri Ferrariju zagotavljajo, da avtomobil, ki velja za naslednika legendarnega enza iz leta 2002, s stoječega položaja doseže hitrost 100 km/h v manj kot treh sekundah. Da pospeši od nič do 200 km/h potrebuje manj kot sedem sekund, le dodatnih osem sekund za 300 km/h, merilnik hitrosti pa se ne ustavi niti pri 350 km/h.

Sistem hibridne tehnologije HY-KERS omogoča vožnjo zgolj na električni pogon. Nastal je po navdihu tehnologije iz formule 1, z uporabo katere so razvili tudi šasijo iz ogljikovih vlaken in aktivne aerodinamične površine karoserije. Te v vsakem trenutku skrbijo za kar najbolj primerno razmerje med oprijemom s cestiščem in zračnim uporom avtomobila.

Med predstavitvijo na letošnjem avtosalonu v Ženevi so pri Ferrariju poudarili, da LaFerrari najbolj jasno predstavlja vizijo podjetja – popolno prevlado na cesti. Trdijo, da bodo predstavljene tehnologije našle pot tudi v prihodnje modele, ki jih bo Ferrari poslal iz svojih delavnic. Za zdaj pa ti ''bonbončki'' ostajajo rezervirani za le 499 srečnežev, ki se bodo lahko vpisali med lastnike avtomobila.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376