Moskisvet.com
Nakup avtomobila

Visoki obrati

Pozor, če kupujete nov avto, to morate vedeti

S.P.
26. 10. 2023 06.00
0

Obrtniki in podjetniki, ki pri svojem delu potrebujete zanesljivega in prostornega partnerja na štirih kolesih, se še kako zavedate, da je nakup gospodarskega vozila, ki bo ustrezalo vsem vašim potrebam in tudi proračunu, zahtevna naloga. Trg namreč ponuja malo morje najrazličnejših modelov, zato morate v prvi vrsti vedeti, katere karakteristike vozila so za vas ključne.

Gospodarsko vozilo je nepogrešljivo za številne podjetnike in obrtnike, saj omogoča prevoz tovora in opreme ter pomaga pri izvajanju storitev. A ko se odločate za nakup novega dostavnika, se pogosto znajdete pred dilemo, saj je med široko paleto možnosti pravi izziv izbrati takšnega, ki vam bo kar najbolje služil v vseh pogledih. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo ključne vidike, ki jih morate upoštevati pri nakupu lahkega gospodarskega vozila.

Vaše potrebe in namen uporabe: Za začetek razmislite o vrsti tovora oziroma blaga, ki ga boste prevažali, ter se prepričajte, da je pri izbranem vozilu zmogljivost zadostna za vaše potrebe. Morda boste želeli vozilo, ki omogoča tudi prilagoditev notranjosti, denimo dodatne police, predale ali stojala za orodje. Vozilo mora biti dovolj veliko, da zadosti vsem vašim potrebam, ne le tovoru, hkrati pa še vedno omogoča preprosto manevriranje v prometu. To je še posebej pomembno, če se pogosto vozite v mestnih središčih.

Zanesljivost in vzdrževanje: Izberite zaupanja vredno znamko in preverite mnenja uporabnikov o določenem modelu. Prav tako se pozanimajte o razpoložljivosti servisnih centrov ter stroških vzdrževanja in popravil. 

Preverite, ali je vozilo dovolj prostorno za vaše potrebe.
Preverite, ali je vozilo dovolj prostorno za vaše potrebe. FOTO: Arhiv naročnika

Dodatne funkcionalnosti in varnostne lastnosti: Novejši modeli so opremljeni z naprednimi tehnologijami, ki vam močno olajšajo tako samo vožnjo kot denimo parkiranje ter zagotavljajo maksimalno udobje in varnost. Bodite pozorni, kaj vam je poleg prostornosti in varnosti še pomembno.

Poraba goriva: Pri izbiri vozila je treba upoštevati tudi učinkovitost porabe goriva. Učinkovitejše vozilo vam lahko pomaga pri zmanjšanju stroškov goriva in zmanjšanju vpliva na okolje. Preverite porabo goriva za različne modele in izberite tistega, ki ponuja najboljšo kombinacijo zmogljivosti in varčnosti porabe goriva glede na vaše potrebe.

Finančni vidik: Poleg samega nakupa upoštevajte tudi druge stroške, kot so zavarovanje, vzdrževanje, gorivo ter morebitne davke in takse. Bodite pozorni tudi na ugodnosti, ki jih ponujajo proizvajalci, kot so garancije, servisni paketi ali ugodnosti pri financiranju.

Gospodarska vozila za različne potrebe in finančne zmožnosti

Ker se pri Renaultu zavedajo potreb podjetnikov oziroma obrtnikov, so svojo ponudbo obogatili z najsodobnejšimi lahkimi gospodarskimi vozili za vse okuse, potrebe in finančne zmožnosti. Ne glede na to, ali potrebujete zanesljivo dostavo blaga ali prevoz večjih tovorov, ima Renault pravo rešitev za vas. Še več, ponuja izboljšane različice vozil, ki ustrezajo raznovrstnim potrebam in željam.

Če potrebujete vozilo za dostavo manjših tovorov, vas bo zagotovo navdušil Renaultov cenovno dostopen in praktičen dostavnik Express Van, ki ga med drugim odlikuje funkcionalna, moderna in priročna notranjost z dovolj veliko uporabno prostornino. Posebna skrb je namenjena odlagalnim mestom, katerih rekordna prostornina znaša do 47 litrov, za brezskrbnost na poti pa bodo poskrbeli napredni multimedijski sistemi. Vozilo je na voljo v dveh dizelskih različicah z 1,5-litrskim motorjem (AdBlue) s turbopolnilnikom in s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Preglednost med samo vožnjo vam bodo močno olajšali sistemi pomoči, za piko na i pa svojemu dostavniku lahko dodate še aluminijasti strešni prtljažnik, standardni vlečni priključek, kromirana vzvratna ogledala in vratne kljuke ter prilagodite notranjost svojim željam.

Uporabnikom z velikimi voznimi parki, obrtnikom in trgovcem z visokimi zahtevami, ki iščejo vozilo po svoji meri, z najnovejšimi tehnologijami in inovacijami v službi poklicnih uporabnikov, je na kožo pisan Kangoo Van. Ta se med drugim ponaša z moderno, prefinjeno in ergonomično notranjostjo, z izboljšanim toplotnim ter akustičnim udobjem in ponuja kar 60 litrov odlagalnih mest. Edinstveno možnost preproste dostopnosti do blaga predstavlja revolucionarna funkcija 'Easy Side Access', saj omogoča preprost dostop do tovora s strani, ker vozilo nima sredinskega stebrička. Enako velja za izvlečni prtljažnik pod streho 'Easy Inside Rack', na katerega je mogoče varno naložiti dolge predmete ter s tem bolje izkoristiti glavni del tovornega prostora. Inovativno lahko gospodarsko vozilo je prejemnik prestižnega priznanja IVOTY 2022, International Van of the Year, 2022.

Lahka gospodarska vozila Renault
Lahka gospodarska vozila Renault FOTO: Arhiv naročnika

Vse, ki vas že na prvi pogled očara eleganten dizajn, bo brez dvoma prepričal TRAFIC Van z novim sprednjim delom s preoblikovanim odbijačem, vodoravnim pokrovom motorja in lansirno barvo Cumulus Blue. Nudi še udobnost in ergonomično okolje za voznika ter omogoča pravo povezljivo mobilno pisarno. V novem Traficu so na voljo multimedijska naprava Renault EASY LINK z vgrajeno navigacijo in druge možnosti povezljivosti, med desetimi novimi pomagali za vožnjo ADAS pa so tudi prilagodljiv regulator hitrosti, regulator in omejevalnik hitrosti, aktivna pomoč pri zaviranju v sili, prepoznava prometnih znakov z opozorilnikom za prekoračitev hitrosti in še nekaj drugih. Kot dostavnik je Trafic modularen in ga je mogoče prilagoditi po vaših željah z obsežno ponudbo možnosti, dodatne opreme in predelav po meri.

Ne smemo pa pozabiti niti na Renault MASTER, ki je resen dostavnik robustnega in sodobnega dizajna, prevaža lahko od 8 do 22 kubičnih metrov tovora in se prilagaja vsakdanu profesionalnih uporabnikov. Notranjost ponuja 2-sedežno sovoznikovo klop z zložljivim hrbtnim naslonom, vrtljivo mizico in nastavljivim sedežem, odlagalna mesta s prostornino do 105 litrov ter multimedijski zaslon na dotik. Motorji se ponašajo z večjo učinkovitostjo in zmogljivostjo. Vgrajena tehnologija AdBlue zagotavlja skladnost motorjev dCi z novimi standardi, ki so strožji in zahtevnejši, pri čemer se zmogljivost vozila in poraba goriva ne spremenita, tehnologija SRC** pa razgrajuje emisije onesnaževal iz dizelskih motorjev in dušikov oksid (NOx) v neškodljive pline.

Ker pa je nakup gospodarskega vozila pomembna naložba, se je pred končno odločitvijo vendarle najbolje posvetovati s strokovnjaki. Oglasite se torej v najbližjem salonu z Renaultovimi lahkimi gospodarskimi vozili, kjer vam bodo prijazni svetovalci z veseljem pomagali pri izbiri za vas optimalnega vozila in vam odgovorili na vsa vprašanja ter pomisleke, vprašajte pa tudi za PONUDBO.

Sponzorirana vsebina

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306