Moskisvet.com
Impossible Bike - 16

Visoki obrati

Električno kolo, ki ga spravite v TORBO!

N.J.
02. 12. 2014 08.07
2

Impossible bike, kakor so izdelek poimenovali, naj bi bil izdelan za uporabnike, ki tehtajo do 85 kilogramov, z njim pa naj bi bilo mogoče z enim polnjenjem potovati s hitrostjo 20 km/h celih 45 minut. Je prvo električno kolo, ki ga je mogoče pospraviti v torbo!

Kolo uporablja za delovanje 10 baterij s kapaciteto 2.900 miliammperskih ur, razstavi pa se ga v samo štirih potezah: odklepanje, obrat sedeža in balance, nastavitev višine in 'zaklepanje'.

Gre za projekt, ki so ga ustvarjalci predstavili na Kickstarterju in zaenkrat zbrali več kot 183.000 evrov sredstev za izdelavo in zagon podjetja. Kot pišejo angleški mediji, naj bi bilo za kolo v beli barvi treba odšteti 247 funtov (312 evrov), v črni pa 258 funtov (326 evrov).

Zložljiva kolesa sicer niso nič novega na tržišču, pri tem projektu pa gre vseeno za korak naprej, saj je kolesu dodan električni motor, poleg tega pa kolo, ko je zloženo, zavzame tako malo prostora, da ga je mogoče pospraviti v torbo. Kolo je hkrati tudi izjemno lahko, saj je izdelano iz karbonskih vlaken. Kot opisuje proizvajalec, naj bi tehtalo le 5 kilogramov, saj nima ne pedal in niti verige, ki bi dodatno povečala težo izdelka.

Točnih dimenzij zloženega kolesa še niso izdali, a na predstavitvenem videoposnetku je mogoče videti, da ga je mogoče pospraviti v torbo. Višina kolesa je nastavljiva, izdelali pa ga bodo v štirih velikostih – višine 65 cm, 70 cm, 75 cm in 80 cm. Zaviranje je mogoče s pritiskom na poseben gumbek na ročkah balance. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi s proizvodnjo in prodajo začeli avgusta 2015.

Za popolno kombinacijo in praktičnost je sicer poskrbelo še eno podjetje, ki je na Kickstarterju predstavilo zložljivo in varno zaščitno čelado.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369