Moskisvet.com
Venom GT 2 - 2

Visoki obrati

Druga generacija 'strupenega' GT-ja

J.P.
29. 11. 2012 08.21
3

Športni avtomobili so se v zadnjih desetletjih napredovali v neverjetne mojstrovine. Ena izmed njih je bila tudi prva generacija ameriško-angleškega sodelovanja v projektu Venom GT. Sedaj so Američani napovedali drugo generacijo razvpitega 'strupa'.

Venom GT 2 - 3
Venom GT 2 - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca
Hennessey Performance je ameriško podjetje, ki že od leta 1991 predeluje vse vrste športnih avtomobilov. Njihove predelave so vezane na totalno prenovo jeklenega konjička, ki lahko dobi novo zunanjo podobo in kar je najpomembneje, zmogljivejšo motorno različico za adrenalinske odvisnike. Pred leti so na podlagi angleškega modela Lotus Elite izdelali prvo obsežnejšo predelavo vozila, ki je dosegla osupljive zmogljivosti. Poimenovali so ga Venom GT in je v najmočnejši različici ponujal kar 1200 'konjičev' (894 kW).

Nova generacija GT 2 bo prinesla še boljše zmogljivosti in seveda spremenjeni dizajn. Njegova osnova bo še vedno povzeta iz britanske znamke, ki ponuja izredno dobro šasijo in vrhunsko vodljivost. Uporabljena materiala kot sta karbon in aluminij bosta skrbela za nizko maso vozila in ustrezno aerodinamiko. Ta bo spremenjena in bo ponujala še več 'downforce-a', poleg tega pa prišlo tudi nekaj oblikovnih sprememb, kar ga bo naredilo še bolj privlačnega. Po neuradnih podatkih bo za pogon skrbel 7-litrski V8 motor s twin-turbo puhalom, ki bo proizvedel kar 1118 kW oz. 1500 konjskih moči. Pogon na zadnja kolesa se bo prenašal preko ročnega šest stopenjskega ročnega ali pa preko avtomatskega 7-stopenjskega menjalnika. Končna hitrost je ocenjena na 460km/h, kar ga bo definitivno uvrščalo v boj za najhitrejše serijsko vozilo na svetu.

Trenutno več podatkov ni znanih, je pa zanesljivo, da bo prve primerke mogoče na cestah videti že ob koncu prihodnjega leta. Konkurentom kot je Bugatti Veyron, se ob zastrašujočih podatkih Teksaškega 'strupa'  že tresejo kosti.

Venom GT 2 - 1
Venom GT 2 - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376