Moskisvet.com
rabljeni avti

Visoki obrati

Dražba zapuščenih avtov kar na letališču

STA
08. 05. 2015 08.41
1

Nemško letališče Frankfurt-Hahn bo v soboto prvič v zadnjih letih izvedlo dražbo zapuščenih avtomobilov, ki so jih lastniki pustili na letališkem parkirišču. Lastniki avtomobilov se kljub pozivom niso oglasili, zato bo sedaj zaslužilo letališče. Na dražbi bo na voljo 13 avtomobilov, med drugim tudi iz Slovenije.

rabljeni avti
rabljeni avti FOTO:

"Presenečeni smo nad velikim zanimanjem," je povedala Hanna Koch, tiskovna predstavnica razmeroma odročnega letališča Frankfurt-Hahn, ki je približno 120 kilometrov zahodno od Frankfurta.

Za potencialne kupce bo na voljo 13 avtomobilov. Za nekaterimi je dolga pot, saj so bili registrirani v Franciji, Veliki Britaniji, Finski, Luksemburgu in nenazadnje v Sloveniji. Na dražbi bo mogoče izbirati med majhnimi in velikimi ter starimi in novejšimi jeklenimi konjički. Nekateri imajo volan na desni, nekateri pa tudi na levi strani.

Izklicna cena za starejša vozila je pri 100 evrih. Pri novejših avtomobilih in dražjih znamkah pa je izklicna cena precej višja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na sobotni dražbi, ki se bo začela ob 12. uri, bodo možna samo plačila v gotovini, potencialni kupci pa si bodo lahko dve uri pred dražbo ogledovali ponujeno blago. A s kupljenimi avtomobili se ne bodo morali kar odpeljati, saj so jekleni konjiči brez ustrezne dokumentacije, prav tako ni avtomobilskih ključev. Poleg tega so nekateri avtomobili že leta na parkirišču letališča in niso primerni za vožnjo.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376