Moskisvet.com
Kako voziti varno - 6

Visoki obrati

Da boste v avtomobilu varni

U.K.
05. 10. 2011 16.18
0

Čez 150 voznikov se je v soboto zbralo v Centru varne vožnje AMZS in dve uri so preizkušali svoje spretnosti na petih poligonih.

In udeleženke ter udeleženci so lahko izbirali kar med 25 Fordovimi testnimi vozili. Od najnovejšega ford focusa, C-MAX, grand C-MAX, mondea, S-MAX, galaxyja, kuge do ford rangerja. Pomerili so se na on road, off road, dinamičnem, tehničnem poligonu in v vožnji v prometu.

Kako voziti varno - 3
Kako voziti varno - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca

Poleg pregovorno izvrstne vozne dinamike in lege na cesti so vozniki preizkusili napredne tehnologije novega ford focusa, kot so avtomatsko bočno parkiranje, sistem za preprečevanje naleta, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, prilagodljiv tempomat, sistem za opozarjanje na mrtvi kot, sistem za preprečevanje nenamerne menjave smernega pasu in sistem za opozarjanje na nenamerno menjavo smernega pasu. Vozniki so bili še posebej navdušeni nad bogato izbiro sodobnih tehnološko dovršenih motorjev, z najnovejšim motorjem EcoBoost na čelu. Za številne udeležence je bila izkušnja vožnje z avtomatskim menjalnikom Powershift zelo pozitivna izkušnja. Zelo dobro se je na zahtevnem poligonu izkazal tudi ford ranger.

Dan Fordove varne vožnje je bil izjemno zabaven tako za novinarje kot za udeležence in samo želimo si lahko več tovrstnih dogodkov.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376