Moskisvet.com
Bugatti Veyron - 5

Visoki obrati

'Najhitrejši' se poslavlja

A.M.
02. 07. 2013 08.15
14

Po tem, ko so veyronu odvzeli uradni svetovni rekord, se luksuzni posebnež vrača po rekord s še večjo konjušnico in še bolj ’vražjimi’ zmogljivostmi.

Bugattijevega veyrona ’točijo’ že od leta 2005 in kljub nekaterim omejenim serijam in radikalnim športnim različicam, se mu breme let že kar dobro pozna. Konkurenca ga prehiteva po obeh straneh, hitrostni rekordi kar padajo, naslednik hitrostnih presežkov pa je še daleč. Francosko – nemška naveza bo pred zaključkom proizvodnje predstavila še zadnjo ekstremno izpeljanko štirikolesne zveri.

Super Veyron bo 'shujšal' kar za 200 kilogramov.
Super Veyron bo 'shujšal' kar za 200 kilogramov. FOTO: Arhiv proizvajalca

Pri koncernu ’ljudskih’ vozil so nadvse skrivnostni, v javnost pa so pricurljale nekatere tehnične podrobnosti. Veyronov super ’labodji spev’ naj bi se s pomočjo ogljikovih vlaken, tehničnih rešitev in shujševalne kure znebil 200 kilogramov teže in bo tehtal ’pičlih’ 1.688 kilogramov. Kar je za ’mrcino’ s štirikolesnim pogonom in osemlitrskim šestanjstvaljnikom res malo. Poleg diete pa bo pridobil tudi na moči – legendarni pogonski agregat naj bi po novem zmogel kar 1.120 kilovatov.

Uradna predstavitev omejene serije sledi na jesenskem salonu v Frankfurtu, spremembe pa naj bi zadostovale za 450 km/h končne hitrosti in pospešek do 100 km/h v manj kot dveh sekundah … vse to za ’skromnih’ šest milijonov evrov.

Pogonski agregat bo še bolj radikalen - zmogel naj bi kar 1.120 kilovatov.
Pogonski agregat bo še bolj radikalen - zmogel naj bi kar 1.120 kilovatov. FOTO: Arhiv proizvajalca


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497