Moskisvet.com
Vgradili naj bi tudi senzorje za prepoznavanje voznika, s čimer naj bi preprečili kraje avtomobilov.

Visoki obrati

Bodo avtomobili kmalu prepoznavali lastnike?

M.K.
21. 03. 2014 09.47
8

Pri švedskemu proizvajalcu avtomobilov v zadnjih mesecih testirajo revolucionarno senzorsko tehnologijo za pomoč vozniku. Njihov cilj je ustvariti avtomobil, ki bo prepoznal svojega lastnika ter bo učinkovito skrbel za njegovo varnost.

Nova tehnologija, ki naj bi bila v avtomobilih vgrajena do leta 2020, bo temeljila na senzorskem nadzoru voznika ter razmer na cesti.
Nova tehnologija, ki naj bi bila v avtomobilih vgrajena do leta 2020, bo temeljila na senzorskem nadzoru voznika ter razmer na cesti. FOTO: YouTube
S pomočjo sistema, ki bo sposoben prepoznavati voznika ter oceniti, ali je morda utrujen in nepazljiv, bodo avtomobili prihodnosti postali še bolj varni, so prepričani na oddelku za razvoj in tehnologijo pri avtomobilskem koncernu Volvo. Del celostnega revolucionarnega sestava naj bi bila med drugim tudi tehnologija, ki zaznava, ali ima voznik morda zaprte oči in bo morda zaspal za volanom, prav tako pa naj bi bili senzorji pozorni tudi na to, ali je voznikov pogled usmerjen na cesto ali na kaj drugega.

Skrivnost je v senzorjih

Razvojni inženirji pri znamki Volvo so prepričani, da bo ta tehnologija voznikom omogočila večjo zanesljivost vozila, saj jih bo pomirjalo dejstvo, da jim bo avtomobil pomagal v primeru izrednih razmer oziroma v primeru, da bodo potrebovali pomoč, tudi če se tega sami ne bodo povsem zavedali. Skrivnost naj bi bila v senzorjih, ki jih bodo vgradili v armaturno ploščo, ti pa bodo nadzorovali smer pogleda voznika, morebitno utrujenost ter položaj glave – vse to naj bi namreč najbolj nazorno kazalo na to, da voznik ni popolnoma osredotočen na vožnjo. Gre torej za natančne in učinkovite varnostne sisteme, ki bodo zaznavali psihofizično stanje osebe, ki sedi za volanom.

Če senzorji zaznajo, da vijugate po cesti ali ste utrujeni in utegnete zaspati za volanom, vas bo zbudil pisk ter priporočilo, da si privoščite postanek.
Če senzorji zaznajo, da vijugate po cesti ali ste utrujeni in utegnete zaspati za volanom, vas bo zbudil pisk ter priporočilo, da si privoščite postanek. FOTO: YouTube
Dopolnitev že obstoječih sistemov

Avtomobili nove generacije naj bi tako tudi v primeru hude utrujenosti voznika omogočali varno nadaljevanje vožnje ter preprečevali, da bi zapeljal na drug vozni pas ali da bi se nekontrolirano približal drugemu vozilu. Še več, nova tehnologija naj bi omogočila celo možnost bujenja osebe za volanom. V projekt nameravajo vključiti tudi nekatere izmed že obstoječih sistemov, ki so se izkazali za izredno učinkovite in uporabne, med drugim pomoč pri ohranjanju smeri gibanja, opozorilo na nevarnost trka z možnostjo avtomatskega zaviranja ter prilagodljiv tempomat s sistemom za pomoč pri vožnji v koloni.

Vgradili naj bi tudi senzorje za prepoznavanje voznika, s čimer naj bi preprečili kraje avtomobilov.
Vgradili naj bi tudi senzorje za prepoznavanje voznika, s čimer naj bi preprečili kraje avtomobilov. FOTO: Profimedia
Avto bo prepoznal voznika

Pri Volvu poleg sistema za varno vožnjo razvijajo in testirajo tudi tehnologijo za prepoznavanje voznika, ki temelji na tipalnem senzorju. Tudi ta naj bi bil vgrajen na armaturni plošči, voznika pa naj bi prepoznaval s pomočjo malih LED diod, ki bi ga osvetljevale z infrardečo svetlobo. Tu pa naj se njihovo raziskovanje ne bi končalo. V delu naj bi namreč že imeli tudi tehnologijo za avtomatsko nastavljanje sedeža voznika, vse skupaj pa je po mnenju razvojnih inženirjev mogoče zahvaljujoč raznovrstnosti senzorjev.

Preprečiti želijo nesreče

Tehnologija je že vgrajena v poskusne modele vozil, Volvo pa pri raziskovanju sodeluje s partnerji, med katerimi sta najbolj vidna Chalmers University of Technology ter Volvo AB. Njihov glavni cilj je trgu ponuditi učinkovite metode za detekcijo utrujenosti in nepozornosti. Analiza psihofizičnega stanja voznika, ki je znana tudi kot 'Driver State Estimation', pri kateri senzorji za voznika igrajo pomembno vlogo, je področje, ki je lahko ključnega pomena za prihodnost avtonomnih vozil. Avtomobil bo moral biti sposoben samostojno ugotoviti, ali je voznik sposoben prevzeti nadzor nad vozilom, ko pogoji za avtonomno vožnjo niso več izpolnjeni. Ta tehnologija je še ena v nizu iniciative, ki jih želi Volvo uresničiti do leta 2020. Do tega leta bi namreč radi na trg poslali vozila, v katerih bi se bilo tako rekoč nemogoče smrtno ponesrečiti ali težje poškodovati.

V kolikor bodo senzorji zaznali kakšen predmet ali osebo, se bo sprožil avtomatski zavorni sistem, ko se ji boste nevarno približali.
V kolikor bodo senzorji zaznali kakšen predmet ali osebo, se bo sprožil avtomatski zavorni sistem, ko se ji boste nevarno približali. FOTO: YouTube

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479