Moskisvet.com
samsung preprečil prodajo iphona - 2

Visoki obrati

Bo Samsung preprečil prodajo novega iPhona?

Reuters / S.R.
20. 09. 2011 11.21
21

Korejski proizvajalec mobilnih telefonov in ostale elektronike Samsung razmišlja o sprožitvi pravnega postopka proti podjetju iz Cupertina, s katerim bi že vnaprej preprečil prodajo novega iPhona pete generacije.

Novico so javnosti sporočili viri blizu podjetja, že sedaj pa je jasno, da gre za najnovejši in najbolj drastičen korak južnokorejskega podjetja, ki se želi na ta način ubraniti pred množico Applovih tožb.

Samsung je moral kar med sejmom IFA v Berlinu s polic umakniti novo tablico galaxy tab 7.7
Samsung je moral kar med sejmom IFA v Berlinu s polic umakniti novo tablico galaxy tab 7.7 FOTO: Reuters

Jabolko spora so Samsungovi telefoni in tablice serije galaxy. Ker je Applu že uspelo preprečiti prodajo tabličnega računalnika galaxy tab 10.1 na nekaterih trgih – v Nemčiji je tako prepovedana prodaja tega računalnika, na Nizozemskem pa Korejci ne smejo prodajati mobilnih telefonov galaxy – se je Samsung očitno odločil Applu vrniti milo za drago.
Nekaj časopisov je tako že poročalo, da bodo Korejci zaradi uporabe njihove patentirane brezžične tehnologije v 'jabolčnih' telefonih s pravnimi sredstvi poskušali preprečiti prodajo novega iPhona v Južni Koreji, omenja pa se tudi Evropa.
Samsung je sicer kar nekaj časa bolj ali manj mirno prenašal neštete Applove obtožbe, da linija naprav galaxy več kot očitno kopira različne vidike 'jabolčnih' naprav, kar je predvsem posledica dejstva, da je korejsko podjetje eden glavnih proizvajalcev čipov in zaslonov za Applove tablice in mobilne telefone.
Do zaostritve pa je prišlo po zgoraj omenjeni prepovedi prodaje Samsungovih izdelkov na nekaterih evropskih trgih. Poleg Nemčije in Nizozemske je Samsung pred kratkim tako dobil tudi prepoved splavitev vseh novih tablic v Avstraliji, po še eni dobljeni tožbi pa je moral Samsung kar med nedavnim sejmom IFA 2011 v Nemčiji iz polic umakniti vse nove tablične računalnike galaxy tab 7.7. Samsung govoric zaenkrat sicer še ni komentiral. Jasno je tudi dejstvo, da so v igri ogromne vsote denarja. Apple že več kot eno leto dni ni izdal nove verzije iPhona, prav ta naprava pa je ključnega pomena za nadaljevanje odlične prodaje podjetja iz Cupertina. Korejci s svojimi izdelki linije galaxy po drugi strani vse bolj dohitevajo Apple. V drugem četrtletju letošnjega leta je Apple tako prodal 20,3 milijona iPhonov, Samsung pa le milijon enot manj. Situacija se bo seveda spremenila v oktobru, ko naj bi Apple po poročanju medijev na trg poslal novi iPhone pete generacije.

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369