Moskisvet.com
blueberry bomber - 5

Visoki obrati

Blueberry Bomber čaka na novega lastnika! Cena? Brezplačno!

Ma.K.
09. 05. 2017 11.23
4

Poleti festivali na Tolminskem bodo letos dobili še enega 'bratca': med 24. in 27. avgustom bo namreč potekal blues rock festival MotörCity, ki pa bo po svoje povsem edinstven: v okviru druženja ob blues in rock glasbi bodo organizatorji enega izmed obiskovalcev nagradili s prav posebnim darilom: motorjem Blueberry Bomber!

blueberry bomber - 7
blueberry bomber - 7 FOTO: Jani Nendl
Letos se poletnim festivalom na tolminskem Sotočju pridružuje nov blues rock festival MotörCity, ki bo potekal med 24. in 27. avgustom. Jedro festivala bo tvorila blues (in rock) glasba - žanr, ki je vdahnil življenje večini današnje (moderne) glasbe. V treh dneh se bo na dveh odrih zvrstilo ducat nastopajočih, med njimi bodo Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Matt Schofield, Sven Hammond, Dan D, Prismojeni profesorji Bluesa, Stray Train in drugi.

Festival MotörCity pa bo imel še eno posebnost: Blueberry Bomber. Gre za motocikel, ki je nekoč ponosno nosil ime Honda Gold Wing GL 1000. V delavnici ekipe Krakenhead Customs so ga pred meseci vzeli v roke ter mu nadeli povsem novo podobo. »Izbira motocikla za predelavo in posodobitev ni bila težka; iskali smo motocikel, ki s seboj prinaša bogato dediščino in je unikat že v svoji originalni izvedbi, saj se kot tak lepo zlije s festivalom MotörCity in njegovo glasbeno usmeritvijo v blues,« o odločitvi za predelavo pravijo pri ekipi Krakenhead Customs. »Honda GL 1000 vsekakor predstavlja enega izmed bolj kultnih motociklov iz bližnjega vzhoda, ki je leta 1976 premikal meje tehničnih zmogljivosti. Danes pod imenom 'Goldwing' poznamo Hondin model velikega potovalnika, v svoji prvi izvedbi pa je predstavljal pravi 'superbike' tistega časa. Mi pa smo razmišljali naprej, kako lahko motocikel naredimo še bolj zanimiv in privlačen.«
blueberry bomber - 6
blueberry bomber - 6 FOTO: Jani Nendl


Blueberry Bomber - vintage racer s stilom!


Spremembe in nadgradnje osnovnega 'modela' so trajale več mesecev, dele pa se je iskalo po različnih koncih in krajih sveta – vse od Nemčije, ZDA, pa tudi Velike Britanije, Japonske, Francije in Avstralije. Zamenjan ali obnovljen je bil pravzaprav vsak vijak na motociklu. Radikalna nadgradnja klasike je motociklu prinesla športno vzmetenje, unikatna platišča, živahnejši motor, dodelano ciklistiko in nov, edinstven retro dizajn v stilu dirkalnih motorjev iz 70-ih let prejšnjega stoletja. »Že sam osnovni motocikel nas mora navdati z navdihom, ki se prelevi v vizijo, kako bi motor po našem moral izgledati. Zato je pomemben že izbor same osnove - motocikla. Razvijamo svoj stil, svoje unikatne rešitve, vsekakor pa je tudi nekaj vpliva japonske custom scene, saj menimo, da vintage japonskim motociklom ravno ta najbolj pristoji,« pojasnjujejo v ekipi, v kateri so poskrbeli za prenovo kultnega motocikla.
blueberry bomber - 5
blueberry bomber - 5 FOTO: Jani Nendl


Klasiki iz leta 1976, Hondinemu Gold Wingu GL 1000, se je z novo podobo nadelo tudi novo ime: Blueberry Bomber. »Vsakemu izmed naših predelanih motorjev pripada prav posebno ime, ki predstavlja njegovo zgodbo na drugačen način. 'Blueberry' nakazuje barvo motorja, 'Bomber' pa pooseblja surovost motocikla, ki s svojo široko in podolgovato silhueto resnično deluje kot kakšen cestni bombnik, ki si zna vzeti svoj del cestišča,« na vprašanje o izbiri imena odgovarjajo v ekipi Krakenhead Custom.

Edinstven motocikel bodo podarili

Blueberry Bomber na novega lastika še čaka. Dobil ga bo na blues rock festivalu MotörCity. Organizatorji ga bodo namreč podarili enemu od obiskovalcev. »Ko smo iskali ekipo, s katero bi obogatili ponudbo festivala, smo bili zelo veseli, da smo naleteli na Krakenhead Customs. Ne združuje nas namreč samo vizija odličnosti kar se tiče motorjev ampak tudi ljubezen do blues rock glasbe. Sodelovanje poteka odlično in veselimo se že vseh novih skupnih idej in projektov,« pravijo organizatorji festivala, ki je v prvi vrsti namenjen ljudem, ki si želijo uživati v dobri blues rock glasbi in seveda v neokrnjeni naravi. »Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji motorjev, ne nazadnje leži Tolmin na odlični lokaciji, do katere vodijo za motoriste odlične ceste. Potrudili se bomo, da bo prav vsak obiskovalec našel nekaj zase.«
blueberry bomber - 3
blueberry bomber - 3 FOTO: Jani NendlO dobitniku bo odločal žreb


Nov lastnik Blueberry Bomberja bo torej postal eden od obiskovalcev blues rock festivala MotörCity, ki poteka od 24. do 27. avgusta na tolminskem Sotočju, s festivalsko vstopnico, ki si jo lahko zagotovite v MH Shopu. O dobitniku bo odločal žreb. Hitro si zagotovite svojo vstopnico in z malo sreče boste morda ravno vi postali novi lastnik unikatnega Blueberry Bomberja!
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479