Moskisvet.com
Brutus - 3

Visoki obrati

'Big-foot' motocikel

J.P.
23. 11. 2012 08.24
5

Vsi dobro poznamo velikanske 'Big-foot' avtomobile z ogromnimi pnevmatikami, ki pomendrajo vse, kar jim pride naproti. Zdaj se je javnosti predstavil brutus, novi Big-foot konceptni motocikel.

Brutus - 5
Brutus - 5 FOTO: Arhiv proizvajalca
Brutus je plod Alessandra Tartarinija, sina italijanskega ustanovitelja podjetja Italjet Leopolda Tartarinija. Motocikel je res nenavaden, saj v sebi skriva nekaj nenavadnih potez. Po pričevanju Alessandra gre za SUV (športni terenec) med motocikli. Najbolj izstopajo njegove enormne balonaste pnevmatike, ki so široke kar 28 cm in imajo neverjetno grob profil. Te so namenjene uporabi po terenu, vendar ima njegovo podvozje začuda premalo hoda (80 mm spredaj in 100 mm zadaj). Po besedah njegovega oblikovalca gre za pravo delovno vozilo, ki bi lahko nadomestilo vse domače dvokolesnike. Brutus tehta približno 220 kg in ga poganja 750-kubični štirivaljnik s 33,5 kW moči. Njegova največja prednost je, da se lahko spremeni v snežne sanke. Ker gre za konceptno vozilo, ne pričakujemo, da bi ga lahko v prihodnje videli na cestah.
Brutus - 4
Brutus - 4 FOTO: Arhiv proizvajalca
Brutus - 2
Brutus - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414