Moskisvet.com
Frankfurt 2013 - 21

Visoki obrati

Vsa lepota avto-salona v Frankfurtu

Anže Jereb
19. 09. 2013 10.31
3

Jesen ljubiteljem avtomobilizma vsako leto postreže z enim največjih avtomobilističnih salonov v Evropi. Pariški in Frankfurtski se izmenjujeta bienalno in letos je na vrsti salon v Frankfurtu, ki razkriva kopico novosti.

Frankfurt 2013 - 2
Frankfurt 2013 - 2 FOTO: Anže Jereb
Med tistimi, ki so bolj dosegljive navadnim smrtnikom, je še vedno opaziti precejšnjo zadržanost, saj gre pri marsikateri zgolj za prenovo, med pravimi novostmi pa so avtomobili, ki namesto ciljanja na emocije, ciljajo predvsem na uporabnost, cenovno ugodnost in varčnost. Po drugi strani pa trajajoča kriza dokazuje, da za pregrešno draga vozila krize dejansko ni. Zato si med drugim na razstavišču lahko ogledate denimo Brabusovo predelavo šestkolesnega terenca G63, ki s ceno krepko preko milijona evrov in s sedemsto konjskimi močmi nagovarja predvsem bogate šejke iz nafte polnih dežel.

Sicer pa si tudi mi lahko obetamo nekaj zanimivih vozil, od električnega golfa, do prenovljenega megana, nove mazde3, Audi bo naslednje leto obudil svoj model quattro, ki bo nadvse brutalen in ga razstavljajo že sedaj, BMW pa v obliki shuttlov, ki vas brezplačno vozijo med dvoranami že kaže svojega novega električnega malčka i3. Kot običajno, pa niso le avtomobilske novosti tiste, ki vsako leto privabljajo trume obiskovalcev. Marsikdo priložnost izkoristi za ogledovanje prelepih deklet, ki stojijo ob jeklenih novostih, z malce potrpljenja boste celo ujeli, kako kakšen sramežljiv gost na skrivaj slika katero od deklet, spet drugi pa ji povsem brez zadrege celo pove, kako naj se postavi.

Frankfurt 2013 - 10
Frankfurt 2013 - 10 FOTO: Anže Jereb


Ne glede na to kaj vas na salonu najbolj mika, s seboj vzemite dobre čevlje in obilo kondicije, saj je razstavišče v Frankfurtu tako veliko, da od prve do zadnje hale peš potrebujete skoraj pol ure.

Vseslovenska avtomobilistična oddaja Volan se v nedeljo, 22. 9 .2013 ob 18. 00 vrača na Kanal A in VOYO. Ne zamudite obširnega prispevka iz Frankfurta!

Na VOYO vam bo na voljo tudi celoten arhiv preteklih oddaj.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497