Moskisvet.com
štiri milijone - 1

Visoki obrati

Apple prodal že več kot štiri milijone novih iPhonov!

Reuters / S.R.
17. 10. 2011 17.02
0

Podjetje Apple je danes naznanilo, da je že v prvih nekaj dneh po izidu prodalo več kot štiri milijone novih iPhonov 4S. V petek, 14. oktobra, so telefon začeli prodajati na Japonskem, v Avstraliji, Franciji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Kanadi in seveda v ZDA.

Beli iPhone 4S
Beli iPhone 4S FOTO: Reuters

Podjetje iz Cupertina je sicer samo v prvih 24 urah po uradnem izidu prejelo več kot milijon prednaročil, kar je precej več kot pri prejšnji verziji, ki je v tem času zbrala 'le' 600.000 prednaročil. Dodati je treba še, da so novi iPhone ob začetku prodajali v manj državah kot predhodnika, tako da je tržni uspeh samo še večji. Novi iPhone 4S so pri Applu premierno prikazali le nekaj dni pred smrtjo ustanovitelja in dolgoletnega generalnega direktorja Steva Jobsa in čeprav je bil telefon za mnoge sprva razočaranje, saj je na zunaj izgledal popolnoma enako kot predhodnik, mu je vseeno uspel izjemen tržni uspeh. Slednjega mnogi pripisujejo aplikaciji siri, s katero lahko telefonu ukazujemo le z glasom.
Poleg velikega tržnega uspeha novega telefona pa se s s slednjim lahko pohvali tudi novi operacijski sistem iOS 5, ki si ga je v prvih petih dneh po izidu naložilo preko 25 milijonov uporabnikov, od tega se jih je 20 milijonov prijavilo tudi v oblačno storitev iCloud. Najnovejši jabolčni telefon bo 28. oktobra na voljo v 22 državah (med drugim tudi v Sloveniji), do konca leta pa bodo z njim klicali in deskali po spletu v več kot 70 državah po vsem svetu.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376